Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nederlands echtpaar dat filmopnamen van mij maakte

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlands echtpaar dat filmopnamen van mij maakte

Luister aankomende zondag naar de uitzending voor het vervolg!

De vrouw van Hennie meldt zich bij ons! Ze zijn alle bewaarde filmpjes aan het doorspitten, op zoek naar filmpje van Frits. In ieder geval is de zoektocht opgelost voor zijn 50e verjaardag en kan hij zijn ouders gaan verrassen met dit goede nieuws. Beluister hieronder de fragmenten voor het verhaal.

Tijdens de uitzending
Verwacht het onverwachte, blijkt maar weer. Op papier een onmogelijke zoektocht, maar iemand herkent het Nederlandse echtpaar op de foto's! Het zou gaan om Yvon en Hennie van Gestel uit Rotterdam. Zij zijn al overleden, maar ze hebben maar liefst vier kinderen die de beelden wellicht kunnen hebben: Rinus, Jan, Hennie en Yvon. Wie kent de Rotterdamse familie Van Gestel? Beluister de fragmenten hieronder om het hele verhaal te horen.

Het verhaal
Frits’ ouders vertellen hem een verhaal over een vakantie van vroeger. Zijn moeder wast hem als vier maanden oude baby iedere ochtend in rivier de Semois op camping La Passerelle in de Belgische Ardennen: “Dat vond een Nederlandse echtpaar op die camping maar gek. Dat ik dat als baby leuk vond, om in dat koude rivierwater gewassen te worden!” En dus haalt de Nederlandse man zijn videocamera tevoorschijn om opnames te maken van dit ritueel: “In die tijd was dat uniek, bijna niemand maakte video-opnames!” Zijn ouders vragen niet naar de bandjes: “Ze hadden niet eens een tv, dus konden die bandjes überhaupt nergens op afspelen.”

Nu Frits vijftig wordt, wil hij zijn ouders verrassen met de oude filmbeelden van hem als baby: “En ik hoop natuurlijk dat we het echtpaar, of in ieder geval hun zoon vinden, want mijn ouders hebben goede herinneringen aan die mensen. Ze zouden ze graag nog eens ontmoeten!” Een naam of adres heeft de familie Samoy niet, maar ze herinneren zich wel dat de man binnenschipper was. En ze hebben een vakantiefoto van het echtpaar met hun zoon! En van hun witte Mercedes: “Per toeval staat het nummerbord op die foto: 26-21-AM. Misschien kunnen we daar iets mee?”

Aanknopingspunten:
* het Nederlandse echtpaar dat video-opnames van Frits Samoy maakte als baby zwemmend in de Semois
* de opnames werden in de zomer van 1970 gemaakt op camping La Passerelle in de Belgische Ardennen
* die camping bestaat inmiddels niet meer
* de man was binnenschipper
* het stel had een zoon, van toen een jaar of twaalf (dus geboren rond 1958)
* het echtpaar zelf was toen begin veertig (geboren rond 1925/1930)
* ze reden in een witte Mercedes met nummerbord 26-21-AM
​* stonden maar enkele dagen op camping La Passerelle, want ze waren op doorreis naar Italië of Duitsland

Nieuwe info n.a.v. tips in de uitzending:
* het zou gaan om de familie Van Gestel uit Rotterdam
* vader Rinus en moeder Yvon
* ze hadden vier kinderen: Rinus, Jan, Hennie en Yvon van Gestel

Frits zoekt Nederlands echtpaar dat filmopnames maakte

Frits Samoy wordt ook 50 en ziet filmbeelden deel 1