Adres Onbekend
KRO-NCRV

nog niet gevonden: militair de Boer uit Emmen

  1. Nieuwschevron right
  2. nog niet gevonden: militair de Boer uit Emmen

Er zijn meerdere kandidaten met de naam Boer of de Boer

De Rein Boer die we vorige vonden blijkt niet de man te zijn die we zoeken. Hij had nooit een afspraakje met de moeder van Bernice. Bovendien zat hij bij nader inzien toch niet bij de juiste lichting dienstplichtigen. We blijven zoeken! Kent u iemand met de naam Boer of de Boer en/of zat u in 1976 in de kazerne in Doorn? Wellicht kunt u ons verder helpen: 0800-3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl

Zondag 9 september
Bernice’s moeder is niet zeker over de (achter)naam van de gezochte vader Rein de Boer. Is het met of zonder het voorvoegsel ‘de’? We proberen het eerst bij verschillende veteranenorganisaties- en instituten. Daar kunnen ze ons zo snel niet verder helpen. We hopen dan nog op de zus uit het Scheperziekenhuis in Emmen, maar ook die treffen we niet aan. We lijken een kanshebbende kandidaat te hebben gevonden, wanneer de Zoekbrigade komt met een Rein Boer die marinier was in 1974-1975. Zou hij de vader zijn van Bernice? Hij heeft wel krullend haar. Bernice hoopt dat hij de gezochte biologische vader is, maar zeker weten doen we dat niet. Net zo onzeker als de achternaam is die Bernice van haar moeder kreeg, zo onzeker is ook deze vondst van Rein Boer.

Het verhaal
Bernice komt er rond haar tiende achter dat haar vader niet haar biologische vader is. “Ik kwam thuis uit school voor de lunch en kon al rekenen. Mijn ouders waren eind april tien jaar getrouwd. En toen dacht ik ineens, huh dat kan helemaal niet.” Bernice is namelijk in oktober geboren. Ze vraagt zich af hoe dat nou zit. “Mijn moeder zei toen: ‘Wil je dat echt weten?’. En toen dacht ik, ja, dat wil ik wel weten, want ik ben niet te vroeg geboren.” Die avond, voordat Bernice gaat slapen, vertelt haar moeder de waarheid. “Dat is ook de enige keer geweest dat ze er over verteld heeft.” Ze vertelt alleen dat hij een soldaat of militair was en dat haar vader niet haar biologische vader is.

Pas drie jaar geleden komt Bernice meer te weten over haar vader. “Na wat twijfels heeft ze me gelukkig wat informatie gegeven.” Daarin schrijft haar moeder letterlijk hoe het café heet waar ze elkaar hebben ontmoet. Dat zijn zus verpleegkundige is. Dat hij Rein de Boer heet. Ze vertelt ook dat hij krullend haar heeft en groene ogen met een bruin stipje erin. “Dat is in ieder geval iets dat ik van hem heb, dacht ik meteen.”

Nu wil ze weten wie haar biologische vader is. “Ik mis de bodem in mijn leven.”

Aanknopingspunten
* Rein de Boer was in 1975 militair op een kazerne in Doorn
* ging uit bij café 'de Pul' in Driebergen
* daar ontmoet hij Henny van den Berg
* hij woonde in die tijd mogelijk in Emmen
* zijn zus werkte in 1975/1976 als verpleegkundige in het Scheperziekenhuis in Emmen
​* Rein heeft enigszins krullend haar en groene ogen met een bruin stipje erin.