Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: vriendin Carla Meelker

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: vriendin Carla Meelker

“Ik heb jarenlang rondgelopen met schuldgevoelens”

We vinden Carla Meelker nog altijd in Noord-Holland. Ze schrijft lezerscolumns voor het Parool, waar we haar aantreffen. Ze raadt meteen dat het om Dinny gaat. Ze vindt het heel bijzonder dat Dinny zoekt naar haar, vooral omdat ze die tijd in het internaat samen hebben doorgebracht en dat maakt na al die jaren nog indruk: “Er was ook niks mis met mij, maar ik had moeite met autoriteit en daardoor kwam ik daar.” Carla weet echter niets meer over het versturen van een kaartje en het nooit krijgen van een antwoord van Dinny’s kant: “Daar weet ik echt niets van en dat geeft ook helemaal niets.” Dinny is blij dat ze niet meer met die schuldgevoelens hoeft rond te lopen. Binnenkort bellen ze elkaar weer op en maken ze een afspraak om elkaar te zien..

Het verhaal

Dinny Rientjes moest van haar moeder naar het internaat, als meisje van 12. Omdat ze onrustig was in de klas. Huilend ging ze erheen, maar het leven op het internaat viel mee. Want daar was Carla Meelker, een Amsterdams meisje uit de buurt van de Zeedijk. Ze was veel mondiger, veel rechtstreekser dan Dinny. Gelukkig hadden ze elkaar.

Carla ging terug naar Amsterdam, jaren later stuurde ze groot nieuws: “Dinny - ik ben moeder geworden, kom vooral op kraamvisite.” Dinny is daarop in gebreke gebleven, en veertig jaar later zint haar dat nog steeds niet. “Carla heeft zoveel betekend en ik heb het laten afweten. Zo onattent”.