Adres Onbekend
KRO-NCRV

neven en nichten Oosting

  1. Nieuwschevron right
  2. neven en nichten Oosting

We vinden broer Wim, maar wachten nog op reactie!

Er wordt meteen veel gebeld over de familie Oosting. We vinden Wim Oosting terug in Vlagtwedde! Maar we krijgen hem nog niet te pakken. Het is dus wachten op reactie van de Oostings... Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Willem groeit op in ‘het land van de Hunebedden’, in Exloo op het platteland, met zijn ouders, broer en zus. Als hij 21 jaar is vertrekt hij voorgoed uit Drenthe: “Ik voelde me het zwarte schaap van het gezin. Ik ben letterlijk en figuurlijk gevlucht naar Winterswijk. Maar bij het vertrekken uit Drenthe, liet ik ook positieve herinneringen achter. Die aan de familie Oosting! Dat waren mijn neven en nichten die weleens langs kwamen. Bij hen voelde ik mij wel geaccepteerd.”

De familie Oosting woont begin jaren 60 in Deventer. Willem gaat er destijds regelmatig op bezoek met zijn moeder: “Met mijn neven Jan, Wim en Joop ging ik naar voetbalwedstrijden in het Go Ahead Eagles stadion! Nichtjes Anneke en Hennie kwamen dan weer regelmatig op de boerderij in Drenthe logeren. Oom Arend was een hele gezellige kerel! De deur bij de familie Oosting stond altijd open! Ik weet dat neef Jan naar Nieuw-Zeeland geëmigreerd is. Hij speelde op zijn gitaar liedjes als Freddy Quinn. Van ‘Junge komm bald wieder’. Nou, Jan kwam helemaal niet ‘wieder’, want die vertrok dus naar het buitenland, haha!”

Willem vindt het jammer dat hij geen contact meer heeft met zijn familie: “Ik denk vaak aan ze. Zij zijn de enige aan wie ik goede herinneringen heb uit mijn jeugd. Iedereen stamt ergens vanaf en iedereen heeft elkaar nodig in het leven. Ik heb voldoende reflectie door de zijspiegels van het leven om achterom te kunnen kijken. Ik wil echt heel graag - niet overdreven, maar integer - mijn familie ontmoeten en een familieband opbouwen. Het hele land mag weten dat ik ze zoek!”

Aanknopingspunten:
* neven en nichten Oosting
* het gezin bestaat uit moeder Dien Hidding, vader Arend Oosting en kinderen: Jan (ca. 1944-47), Wim (ca. 1952-56), Joop(+), Anneke (ca. 1958-60) en Hennie (ca. 1963) Oosting
* het gezin woonde begin jaren 60 in de Rivierenbuurt in Deventer
* een paar jaar later verhuisden ze naar de Amerstraat, daar hebben ze jaren gewoond
* vader Arend werkte als metaalbewerker bij Thomas en Drijver in Deventer
* moeder Dien was bakkersbediende
* Hennie trouwde met een bloemist
* Anneke trouwde met ene Ronnie
* Jan is naar Australië of Nieuw-Zeeland geëmigreerd
* Jan speelde op zijn gitaar liedjes van Freddy Quinn
* Wim werkte bij Natuurmonumenten in Noord-Laren
* hij is later met zijn zoon (en mogelijk nog een dochter) naar een boerderij in Onstwedde, Groningen verhuisd
* Wim heeft ook zijn eigen hoveniersbedrijf gehad
* de drie broers gingen vaak naar voetbalwedstrijden van Go Ahead Eagles in Deventer
* Joop is al overleden, maar werkte als gevangenisbewaarder en hondentrainer in Veenhuizen
* mogelijk zijn zijn vrouw en kinderen terugverhuisd naar Deventer
* zowel Jan, Wim en Joop hebben de Bosbouwopleiding gedaan in Apeldoorn

Willem zoekt zijn neven en nichten Oosting - deel 1