Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vriendin Ellen Bolhuis

  1. Nieuwschevron right
  2. Vriendin Ellen Bolhuis

De eerste hereniging van 2020 is een feit!

Om het nieuwe jaar meteen goed te beginnen, vallen we met de deur in huis. Ellen is gevonden! Een achternicht geeft ons haar getrouwde achternaam en zo vinden we Ellen in Culemborg. Ze komt Trudie verrassen in de studio en daarmee is de eerste hereniging van 2020 een feit! Luister onderstaand fragment voor de ontmoeting.

Het verhaal
Trudie groeit op in Amstelveen, waar ze haar eerste goede vriendin Ellen Bolhuis leert kennen. Ellen woont ook in Amstelveen, vlakbij het Amsterdamse bos. Trudie komt veel bij haar thuis: “Ik herinner me dat ze een heel lieve moeder had. Die bakte altijd pannenkoeken voor ons.”

Maar van de een op de andere dag verdwijnt de familie Bolhuis: “Mijn ouders vertelden me toen dat Ellen was verhuisd naar Brummen. Ik heb alleen nooit afscheid kunnen nemen...” Ze herinnert zich nog wel dat de eerste jaren na het vertrek van Ellen erg zwaar waren. Trudie blijft achter in Amstelveen, waar ze de eerste jaren na het vertrek van Ellen doodongelukkig is: “Er waren verder nauwelijks meisjes in Amstelveen. Ik had maar één vriendje. Pas toen mijn broer zag hoe ongelukkig ik was en me zei dat ik maar aan padvinderij moest gaan doen, ging het beter.”

Trudie heeft zich altijd afgevraagd wat er is geworden van Ellen. Zal ze gelukkig zijn geworden in Brummen? Voelde zij zich ook zo alleen in het begin na die verhuizing? Het zijn vragen die Trudie al gedurende lange tijd bezig houden.

Aanknopingspunten:
* Ellen Bolhuis (meisjesnaam)
* geboren rond 1959
* zat op de Julianaschool in Amstelveen op de Amsterdamseweg
* woonde bij het Amsterdamse bos, tegenover het park 'De Braak'
* had een jonger broertje
* verhuisde naar Brummen eind jaren 60

Trudie zoekt vriendin Ellen Bolhuis