Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: familie Zeilstra

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: familie Zeilstra

De laatste neef in Nederland neemt alle spullen in ontvangst

We komen erachter dat dochter Jeannette niet meer leeft. Dochter Lia zou verhuisd zijn naar België, maar van haar hebben we nog geen adres kunnen vinden. Wel vinden we familie van Jeannette en Lia in Zwitserland en de laatste (achter)neef in Nederland. Zij zijn allen geïnteresseerd in de spullen van Leendert. Neef Henk komt namens de familie naar de studio om alle foto’s en bewaarde brieven in ontvangst te nemen. Pieter is dolblij dat zijn zoektocht hiermee is geslaagd: “Ik ben allang blij dat er familie is voor wie deze spullen waarde hebben.” Pieter en zijn vrouw overhandigen alles na afloop van de uitzending aan Henk.

Het verhaal
Nadat zijn schoonmoeder overlijdt vindt Pieter op haar zolder dozen vol documenten, foto’s en papieren van Leendert Zeilstra en zijn ouders. Leendert was een goede vriend van Pieters schoonmoeder. Hij kwam in 1985 om na een misdrijf.

Het liefst overhandigt Pieter alle documenten aan de twee dochters van Leendert: Lia en Jeanet(te). “We willen alles heel graag aan de nabestaanden van Leendert geven.” Waar zijn zij gebleven?