Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: vriendin Nalini Kalicharan

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: vriendin Nalini Kalicharan

Ze heeft ook altijd aan René gedacht

Achter de schermen gebeurt er van alles: Nalini meldt zichzelf! Ze e-mailde de redactie: “Beste redactie van Adres Onbekend, een familielid vertelde mij dat René Kaaij via uw programma naar mij op zoek is. Ik vind het erg leuk en verrassend! Wel ben ik nogal verlegen van aard, zélfs als het om een radio-programma gaat. Maar gezien het feit dat René al twintig jaar naar mij op zoek is, wil ik wel reageren.” René schreeuwt het uit van enthousiasme: “Whoehoe, te gek!” Ze komt aan de lijn en vertelt René dat hij voor haar net zo bijzonder is geweest: “Ik had nooit door dat jij zo ongelukkig was in die tijd. En je hebt me echt niet tekort gedaan in die tijd, hoor.” Binnenkort gaan ze elkaar weer zien…


Het verhaal
René denkt nog vaak aan zijn goede vriendin Roepa Kalicharan. René leert Roepa kennen in de tijd dat hij in Zeist woont. Hij woont dan onder begeleiding in Bartiméus in Zeist en begint daar met veel tegenzin aan zijn dagen, totdat hij daar op een reguliere Havo terechtkomt. “Zeist was voor mij niet leuk, maar Roepa was een lichtpuntje voor mij doordeweeks.”

Bijzondere vriendschap
Roepa is een Surinaams meisje. Hij omschrijft haar als een stil meisje, vrij introvert: “Ik denk dat ik dat ook wel fijn vond aan haar, want daardoor voelde ik me veilig.” Na zijn diploma-uitreiking in 1993 heeft hij nog drie keer contact gehad met Roepa, maar daarna verwatert het contact.”

René gaat uiteindelijk na de Havo conservatorium doen in Rotterdam. Hij heeft later zelfs een liedje over Roepa geschreven: “Over hoe we waren in die tijd. Alles is anders nu en ik ben zo benieuwd hoe zij geworden is.” René heeft zijn vriendin altijd verteld over Roepa: “Ik droom wel eens over haar. Ik ben nu al vijftien jaar samen met mijn vriendin Marieke. Ik herken heel erg hoe Marieke met mij omgaat. Zo deed Roepa dat ook. Ze zijn er gewoon, alles gaat makkelijk. Dat ik blind ben bijvoorbeeld is nooit een issue geweest.”

Niemand weet waar Roepa is gebleven. Alleen dat ze zich tegenwoordig Nalini zou zijn gaan noemen. Zal zij ook nog wel eens aan René hebben gedacht?