Adres Onbekend
KRO-NCRV

goede vriend Arthur

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. goede vriend Arthur

"Ja hoor, ik dacht al dat jij het was, Laura!"

We krijgen een spannende tip binnen met de achternaam van Arthur. Hij heet Arthur Emmel! Hoewel dat niet direct een belletje doet rinkelen bij Laura, is hij het wel degelijk en hij komt aan de lijn: "Ja hoor, ik dacht al dat jij het was, Laura!" Het hele verhaal en het eerste gesprek tussen Arthur en Laura hoor je in het fragment hieronder.

Het verhaal
De avonden in uitgaansgelegenheid ‘De Grot’ in Scheveningen staan nog scherp op Laura’s netvlies. Vooral omdat ze daar altijd samen is met haar goede vriend Arthur: “We verzamelden in Maassluis, bij een van de jongens uit onze vriendengroep. Dan gingen we met z’n allen naar Scheveningen. Arthur rook altijd zo heerlijk naar aftershave, haha! Met hem dronk ik ook mijn eerste Campari, dat is nog steeds mijn lievelingsdrankje. Voor de buitenwereld leek het alsof wij verkering hadden, want we waren altijd samen. Maar dat was niet aan de orde hoor, er is nooit iets gebeurd. Al denk ik achteraf wel dat hij erg verlegen was. Zou hij misschien gevoelens voor mij hebben gehad?”

Laura leert Arthur kennen via haar moeder. Zij werkt bij de Postcheque- en Girodienst in Den Haag in die tijd, net als Arthur: “Mijn moeder zei tegen Arthur dat haar dochter van zijn leeftijd was en sindsdien hadden wij contact met elkaar. Hij was een vrolijke, Indonesische jongen. Hij kwam me altijd braaf thuis ophalen en als ik hem benzinegeld toestopte, dan werd hij boos. Dat wilde hij niet aannemen! Hij bleef de hele avond aan mijn zijde dansen en was erg lief voor me. Achteraf ga je dan toch wel nadenken...”

Aanknopingspunten:
* jeugdvriend Arthur, achternaam onbekend
* is geboren rond 1951
* is van Indonesische afkomst
*
werkte in 1975 bij de Postcheque en Girodienst in Den Haag (later ING) op de afdeling naam- en nummercontrole
* heeft daar meerdere jaren gewerkt
* kreeg een relatie met iemand die er ook werkte en trouwde met haar
* zij hebben samen tenminste een kind
* Arthur ging in zijn jeugdjaren veel uit in Scheveningen bij ‘De Grot’
* hij verzamelde zich dan met al zijn vrienden in Maassluis van tevoren
* Arthur reed in die tijd in een grote BMW
* hij had halflang, donker, krullend haar

Laura en haar ouders

Laura zoekt vriend van vroeger Arthur