Adres Onbekend
KRO-NCRV

Deels opgelost: herinneringen aan vader Guus van Rooij

foto: Astrid
  1. Nieuwschevron right
  2. Deels opgelost: herinneringen aan vader Guus van Rooij

"Ik denk dat je de foto van de verkeerde man in je trapgat hebt hangen, Astrid…”

We vinden veel gegevens over Guus van Rooij en wat blijkt: vandaag is Guus' sterfdag... Op 23 januari 1988 is hij overleden, dus Astrid zoekt nu precies 34 jaar later naar herinneringen aan haar vader. We spreken een oude buurman van Guus uit Spijkenisse, die zich hem nog kan herinneren. Verder krijgen we reactie van een oud-collega: "Guus was een zeer gewaardeerde kraanmachinist en ik ken hem als een vrolijke man!" Natuurlijk blijven alle reacties welkom voor mensen die Guus van Rooij hebben gekend op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Er komt een merkwaardig bericht bij ons binnen na de oproep van Astrid: “Die foto op jullie site, dat is wel een Guus uit Rotterdam, maar niet Guus van Rooy hoor. Dat is namelijk mijn vader: Guus Heijdenrijk! Ik denk dat je de foto van de verkeerde man in je trapgat hebt hangen, Astrid…” Beluister het fragment hieronder voor Astrids reactie op dit nieuws.

Het verhaal
Astrid is twaalf jaar oud als haar ouders uit elkaar gaan: “Mijn ouders vochten elke avond. Ik dacht dat het aan mij lag...” Astrid blijft na de scheiding achter bij haar moeder. Haar drie oudere zussen gaan met vader mee. Het is voor Astrid een raadsel waarom die verdeling zo is gemaakt: “Ik heb mijn vader slechts één keer aan de telefoon gehad, voor de rest heb ik hem nooit meer gezien of gesproken.”

Astrid is heel erg benieuwd hoe andere mensen haar vader hebben meegemaakt: “Ik wil graag foto’s en informatie vinden, omdat ik wil weten hoe zijn leven was. Waarom heeft hij mij in de steek gelaten? Ik ben heel benieuwd naar andere mensen die mijn vader Guus van Rooij gekend hebben en me meer over hem kunnen vertellen!”

Aanknopingspunten:
* Guus (voluit August) van Rooij
* geboren in maart 1924
* zijn vader heette Petrus Arnoldus van Rooij (geboren in oktober 1860)
* zijn moeder was Goverdina van den Wildenberg
* Guus was getrouwd met Lenie Eekhoud en scheidde van haar eind jaren 60
* had met haar vier dochters: Yvonne, Els, Irene en Astrid
* hij woonde daarna jarenlang in Rotterdam Overschie in een complex in een volkstuin
* later woonde hij tot zijn dood in Spijkenisse
* hij was kraanmachinist bij de RDM (Rotterdamse Droogdok Maatschappij)
* hij is rond 1988 overleden
* Guus komt uit een gezin met tenminste vijftien kinderen: Johannes Arnoldus, Johanna Maria, Petrus Paulus, Rosa Barbara, Johannes Paulie Door, Henry Adriaan, Maria Egilia, Paul, Josefina, Geertruida Johanna Arnoldus August, Leon, Antoinetta, Jozef en Arnoldina

Guus van Rooij

Astrid zoekt informatie over vader Guus van Rooij

Astrid zoekt informatie over vader August van Rooij (TB)