Adres Onbekend
KRO-NCRV

eerste liefde Ditte Hazeldonk

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. eerste liefde Ditte Hazeldonk

“Verdorie, wat is dat lullig gegaan!”

Tijdens de uitzending komt Ditte aan de lijn! Al blijkt dat hun herinneringen niet bij allebei overeenkomen... Beluister de fragmenten hieronder voor hun hele verhaal.

Het verhaal
Dick wordt in 1964 verliefd op een hele mooie meid: “Zij was mijn eerste liefde! Ditte Hazeldonk heet ze. Ze was heel leuk en knap, met blond haar en een leuk figuurtje. Echt zo'n lekkere meid! Ik heb haar leren kennen op de toneelvereniging Onder Ons in Utrecht. Na het spelen gingen alle stoelen aan de kant en werd er gedanst. Ditte speelde dan accordeon! Ze speelde heel goed, ze heeft mij wel eens lesgegeven thuis. Daar heb ik laatst nog een foto van gevonden. Ik zit daar bij mijn ouders op een stoel met de accordeon en Ditte staat achter mij aanwijzingen te geven!”.

Hun verkering duurt ongeveer een jaar: “Ik heb toen zelf het initiatief genomen om niet meer bij haar langs te gaan... Dat kwam door een gesprekje ’s avonds, met afscheid nemen. Ze vertelde mij toen iets, daar ga ik verder niet over uitwijden… Maar ik werd er heel verdrietig van. En ja, daarna ben ik er niet meer naartoe gegaan. Ik ben zomaar weggebleven. Verdorie, wat is dat lullig gegaan toen!".

Zou Ditte door deze actie nog wel contact willen met Dick? “Ik vind het ook wel een beetje spannend. Misschien is ze nog altijd heel boos en teleurgesteld. Ik zou het begrijpen hoor, als ze niet wil. Daar heb ik respect voor. Maar ik hoop natuurlijk dat ze wél contact wil!”.

Aanknopingspunten:
* eerste liefde Ditte Hazeldonk
* geboren rond 1950
* woonde in 1964 aan de Grasstraat 3 in Utrecht
* woonde daar met haar ouders en jongere zusje
* moeder liep moeilijk
* vader werkte in die tijd waarschijnlijk niet meer
* speelde goed accordeon
* kwam regelmatig bij toneelvereniging Onder Ons, in de Amaliadwarsstraat in Utrecht
* ze trad daar ook op met haar accordeon
* had een vriendin met de naam Bruinie

Dick zoekt eerste liefde Ditte Hazeldonk - deel 1

Dick zoekt eerste liefde Ditte Hazeldonk - deel 2