Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: dochter Jetsche Kiers

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: dochter Jetsche Kiers

Ze wil de persoonlijke spullen heel graag hebben!

We zoeken op de naam Kiers en vinden een vermelding van een J. Kiers in Emmeloord. Het blijkt Jetsche te zijn die we zoeken! Ze is verrast: “Ik heb nooit geweten van al die spullen, maar de namen herken ik. Dat is mijn familie!” Ze vraagt zich af wie de spullen op de zolder heeft verborgen. Dat moet haar moeder zijn geweest. Ze is erg nieuwsgierig en hoopt dat Nienke binnenkort de kist met spullen komt brengen. Nienke is dolblij, want ze zit zelf middenin de volgende verhuizing en nu hoeft de kist niet mee te verhuizen naar het nieuwe adres: “Wat leuk dat ze gevonden is! Ik ga snel een afspraak maken!”

Het verhaal

“Misschien ligt er wel een schat op zolder”. Dat zeiden Nienke en haar vriend tegen elkaar toen ze een aantal jaar geleden in hun huurhuis in de Utrechtse Albert Neuhysstraat gingen wonen. En inderdaad, toen ze de zolder op doken vonden ze een kistje. Vol met boekhouding, foto’s en andere documenten van de familie Kiers. Een familie van vader, moeder en twee dochters die in de jaren 50 in het huis woonden.

Beide dochters, Jetsche en Adri Kiers, gingen naar de Universiteit Utrecht in de jaren 50 en zaten ook bij de studentenvereniging UVSV. Adri verhuisde uiteindelijk naar Durban, Zuid-Afrika. Daarom zijn we op zoek naar familie van Jetsche Kiers. Zij is waarschijnlijk in Nederland gebleven en Nienke wil het schatkistje met alle persoonlijke documenten erg graag weer aan de familie teruggeven.