Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nazaten van Willem Roggenband

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nazaten van Willem Roggenband

Tijdens de uitzending:
Er gaat een spoor naar een Denise Roggenband, zij zou een achterkleindochter van Willem Roggenband moeten zijn. Zij verteld dat haar vader ook Willem Roggenband heet en geeft ons zijn nummer. Willem is dé kleinzoon van de Willem Roggenband op de foto's. Willem heeft zijn opa nog nooit op een foto gezien: 'Wat een knappe man is mijn opa'. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal:
Zo'n honderd jaar geleden waren Willem Roggenband en Jacobus goed bevriend met elkaar. Zij hebben elkaar leren kennen doordat zij beide in Veghel woonde. Het contact ging langzaam verloren toen Willem Roggenband samen met zijn familie verhuisde naar Epe. Willem was namelijk opperwachtmeester bij de marechaussee en werd hierom waarschijnlijk overgeplaatst. Toch probeerde de vrienden contact met elkaar te houden door foto's van de familie met elkaar te delen.

Op de foto's zijn onder andere ook de drie kinderen van Willem te zien, zij heten Lina, Janna en Johan.

Boy is de kleinzoon van Jacobus en zou het leuk vinden als de familie van Willem de foto's terug zouden krijgen: "De foto’s zijn erg mooi en ik vind het erg jammer als ik er straks niet meer ben, de foto’s dan verloren raken. Dus ik wil ze graag aan de nazaten van Willem Roggenband willen teruggeven.

Aanknopingspunten:
* Nazaten van Willem Roggenband
* Willem woonde eerst in Veghel en verhuisde later naar Epe
* Willem had drie kinderen Lina, Janna en Johan
* Willem was opperwachtmeester bij de marchaussee
* Willem was bevriend met Jacobus van Uden

Foto's van Willem Roggeband en zijn familie

Nazaten van Willem Roggenband