Adres Onbekend
KRO-NCRV

Goede vriendin Ina Kaptein

  1. Nieuwschevron right
  2. Goede vriendin Ina Kaptein

"Toen mijn moeder overleed kon ik zo goed met jou praten!"

We vinden Ina Kaptein en ze komt voor Cees aan de lijn! "Wat bijzonder om je te spreken. Toen mijn moeder overleed kon ik zo goed met jou praten!"

Het verhaal
Met een stel vrienden is Cees eind jaren 80 actief in het buurtcentrum in De Bijlmer in Amsterdam. Er is een harde kern en uit dat groepje ontstaat later ook een carnavalsvereniging. Daar leert Cees Ina Kaptein kennen, een knappe verschijning: “Ina was geen Miss van een Missverkiezing, maar zag er altijd leuk uit. Heel aangenaam, lief en aardig. Klein en tenger.”

Ina is een stuk ouder dan Cees indertijd, maar dat staat een vriendschap niet in de weg: “Ik leerde Ina kennen toen ze al drie kinderen had. Haar oudste dochter was toen drie jaar jonger dan ik! Ik kwam graag bij haar over de vloer. Mijn thuissituatie was ook niet ideaal: mijn moeder was overleden en mijn vader kreeg een nieuwe vrouw. Ik kon dat gelukkig goed bespreken met Ina.”

Het laatste contact moet op een carnavalsavond zijn geweest, maar dat is inmiddels ook al dertig jaar geleden. In die tijd leert Cees zijn huidige vrouw kennen, stapt vervolgens al snel in het huwelijksbootje en dan verwatert het contact met Ina. Tot zijn spijt, want hij koestert warme herinneringen aan zijn vriendschap met haar: “Ik denk nog vaak aan Ina en haar kinderen. Hoe zou het met ze zijn?”

Aanknopingspunten:
* Ina Kaptein
* geboren in 1943 te Amsterdam
* vader is Leendert Kaptein en moeder Geertje Kaptein
* zij zijn verhuisd naar Soest en inmiddels overleden
* Ina was handig met de naaimachine, maakte/repareerde veel dingen voor de kost, voornamelijk kleding
* haar oudste dochter deed dit ook
* Ina was klein en tenger en had kort blond haar destijds