Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet gevonden: halfbroer Remco

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet gevonden: halfbroer Remco

We vinden een kandidaat, maar komen niet verder dan zijn voicemail...

Zonder achternaam blijkt het lastig zoeken. We vinden wel een mogelijke kandidaat: een Remco in Akersloot met een eigen grafisch bedrijfje. Helaas komen we nog niet verder dan zijn voicemail... Beluister de uitzending van 13 oktober 2019 voor het hele verhaal.

Het verhaal
Leonie groeit op als enig kind en heeft een moeizame jeugd: "Mijn vader was tien jaar ouder dan mijn moeder, hij is op zijn 72e verjaardag overleden. Ze waren niet gelukkig samen, maar ze zijn wel bij elkaar gebleven." Rond haar achttiende krijgt Leonie te horen dat haar moeder nog een zoon heeft: "Haar broer had destijds aan haar gevraagd of ik wist van mijn halfbroer. Toen besloot ze het ineens te vertellen. Ze zei dat ze voordat ik geboren werd een kind had gekregen en dat ze die had afgestaan. Ik durfde nooit aan mijn moeder te vragen hoe het verder zat, uit angst voor haar reactie. Ze werd altijd heel kwaad en zei dat ze het niet meer wist. Ik heb wel een naam: Remco."


Leonie geeft niet op en is vastberaden haar halfbroer te vinden. En de zoektocht is zelfs wederzijds geweest. Remco heeft wel degelijk contact met zijn biologische moeder én halfzus geprobeerd te zoeken: "Op zijn 18e heeft hij mijn moeder ontmoet op zijn verzoek. Dat heeft mijn moeder me toen ook verteld. Voor hem was die ene ontmoeting voldoende." Ook is hij opzoek geweest naar Leonie: "Maar dat is heel raar gelopen. Mijn vriend en ik zaten toen middenin een verhuizing en waren net vanuit Alkmaar naar Akersloot verhuisd. Het huis in Alkmaar hadden we verhuurd. Die huurders hebben toen iemand aan de deur gehad met het verhaal dat hij mijn halfbroer zou zijn, onze gegevens zijn toen helaas niet goed doorgegeven. Dat is inmiddels 15 jaar geleden."

Aanknopingspunten:
* halfbroer Remco
* vermoedelijk geboren rond 1970
* moeder is Cornelia Petronella Maria (roepnaam Lian) Hoogers
* Lian was getrouwd met Jan Vethaak (+)
* Remco heeft zijn moeder toen hij 18 jaar was eenmalig gezien
* hij heeft 15 jaar geleden aan de deur gestaan in Alkmaar op het adres Scharloo nummer 4
* was toen op zoek naar zijn halfzus Leonie, maar die woonde daar niet meer
* Remco zou ook in Alkmaar gewoond hebben