Adres Onbekend
KRO-NCRV

buurmeisje Maya Ganesh

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. buurmeisje Maya Ganesh

“Ik kan me onze tijd op Curaçao nog goed herinneren!"

Maya meldt zich bij ons en vindt het ontzettend leuk dat John haar zoekt: "Ik heb altijd in Drenthe gezeten hoor! Maar ik kan me onze tijd op Curaçao nog goed herinneren." Beluister het fragment uit de uitzending van 24 april 2022 hieronder voor het hele gesprek tussen John en Maya.

Het verhaal
Als John een paar maanden geleden een oud adressenboekje van zijn overleden vader vindt, weet hij niet wat hij ziet: "Ik zag een adres van mijn buurmeisje van Curaçao, Maya Ganesh, staan. Maar niet in Jongbloed, maar in Nederland! Er stond een adres van haar ouders bij in Rhoden, Drenthe. Ik heb nooit geweten dat ze net als ik naar Nederland is gekomen, dus ik ben heel benieuwd hoe dit zit!"

John en Maya groeien samen op op Curaçao aan de Heraweg: "We scheelden vijf jaar en haar Hindoestaanse vader was apotheker daar en was getrouwd met de Nederlandse Jannie Heuvelman. Mijn broer en ik hebben het nog regelmatig over haar. Weet je, je woont naast elkaar, je kent elkaar in je jongheid, maar niet zoals je elkaar kent als je ouder bent. Wij zijn in 1966 hierheen verhuisd en sindsdien heb ik haar nooit meer gesproken. Ik hoop dat we elkaar nog eens kunnen ontmoeten, als ze inderdaad in Nederland is gaan wonen."

Aanknopingspunten
* Maya Ganesh
* is geboren rond 1954
* woonde begin jaren 60 op de Heraweg te Jongbloed, Curaçao
* haar vader was de Hindoestaans-Surinaamse meneer Ganesh
* hij was apotheker
* hij reed in een kleine auto van het merk Morris
* haar moeder was de Nederlandse Jannie Heuvelman
* Maya was enig kind
* laatst bekende adres van de familie Ganesh in de jaren 80: Professor (van der) Leeuw(en)plantsoen te Roden, Drenthe

Rechts zoeker John - Foto adressenboekje

John zoekt buurmeisje Maya Ganesh