Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: de naamloze halfzus

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: de naamloze halfzus

Een DNA-test moet uitwijzen of ze familie van elkaar zijn

Is ze het of is ze het niet? De Zoekbrigade vindt in de archieven een Catrien Geerlings uit Wieringermeer die een kindje heeft gekregen in 1961. We zien ook dat deze Catrien haar kindje heeft afgestaan in 1962. We vinden de baby van toen in Haarlem. Ze heet José en weet niets van haar biologische ouders. Ze heeft één foto van haar biologische moeder die in 1964 al is overleden. José heeft haar biologische ouders nooit gekend. Het verhaal klopt, maar de feiten? Een DNA-test moet uitwijzen of ze familie van elkaar zijn. “Ik sta perplex, maar ik wil hier wel meer over weten”, zegt José. Ietje is erg blij dat José in ieder geval aan de telefoon wilde komen. Ze houden voorlopig contact..

Ietje weet al heel wat jaren af van haar onbekende halfzus, maar heeft haar nooit kunnen vinden. Al heel wat jaren probeert ze op allerlei manieren te zoeken, maar zonder naam is dat lastig. Haar halfzus is net als zijzelf een kind van de bon-vivant Willem Jonker. “Mijn ouders waren al uit elkaar toen onze vader Willem een relatie kreeg met ene Katrien uit Wieringermeer. Haar vader was bankdirecteur en heeft een stokje willen steken voor het huwelijk tussen Katrien en Willem. Maar ze hebben wel samen gewoond in Zaandam in een caravan.”

Waarschijnlijk zijn Willem en Katrien nooit getrouwd geweest. Ietje heeft wel een foto van Katrien met haar opa en oma Jonker, waarop Katrien drie maanden zwanger is van de halfzus die Ietje zoekt. De foto is gemaakt in de zomer van 1962. Wie herkent Katrien en weet wat er gebeurd is met het geboren kind?

Aanknopingspunten:
*
moeder onbekende halfzus: Katrien uit Wieringermeer
* haar halfzusje, geboren begin 1963
* vader: Willem Jonker (1930-1994)
* vader Willem werkte zes jaren lang bij de marechaussee
* laatst bekende adres: Zaandam, in een caravan met Katrien
* haar vader was bankdirecteur
* de halfzus heeft Jonker geheten, maar kreeg later de naam van stiefvader die haar adopteerde
* deze halfzus had het hoofd scheef op de romp toen ze was geboren

Foto 1: moeder Katrien met haar schoonfamilie Jonker
Foto 2: vader Willem Jonker met zijn vader
Foto 3: jeugdfoto's van Willem Jonker