Adres Onbekend
KRO-NCRV

broers Henny en Willem van Engen

  1. Nieuwschevron right
  2. broers Henny en Willem van Engen

Willem heeft nog altijd een foto van Tiny bewaard!

Na de oproep belt luisteraar Tiny op: "Ik had verkering met de broer van Henny, Willem van Engen. Die wil ik ook best vinden!". Beluister onderstaande fragmenten om te horen hoe deze zoektocht afliep!

Het verhaal
In 1968 heeft Carla als 14-jarig meisje een moeilijke periode achter de rug. Haar ouders zijn net gescheiden en dat valt haar zwaar. Gelukkig kan ze die zomer verbijven bij een kennis op een woonboot in Nieuwersluis om een beetje bij te komen. Daar ontmoet ze de knappe en lieve overbuurjongen Henny van Ingen of Engen, die op een boerderij aan de Rijksweg in Nieuwersluis woont met zijn familie: “Het was echt een mooie jongen met donkerblond haar. Hij was ook ontzettend lief, echt een zacht karakter.” Carla wordt hevig verliefd op Henny, die een paar jaar ouder is dan zij.

De verliefdheid blijkt wederzijds en ze hebben ruim een jaar verkering. Carla woont dan in Utrecht. Henny zit daar op de school voor Detailhandel en werkt bij een schoenenzaak. Ze hebben het erg gezellig samen, maar Carla merkt wel dat ze meer behoefte heeft aan intimiteit dan hij: “Het bleef heel voorzichtig bij een kusje, maar meer niet. Hij was daarin heel passief. Ik had op een gegeven wel behoefte aan een arm om me heen, maar dat deed hij nooit. Al moet ik zeggen dat het me toen nog niet zo opviel, want hij was mijn eerste vriendje.”

Uiteindelijk is het Henny die de verkering uitmaakt en Carla is er kapot van geweest. Een paar jaar later hoort ze via via dat Henny uit de kast is gekomen: “Toen viel voor mij het kwartje. Dat verklaarde zoveel. Ik denk dat hij het destijds gewoon erg lastig vond en niet wist hoe hij ermee om moest gaan.”


Carla hoopt een antwoord te vinden op de vele vragen die ze heeft aan Henny. Het laatste wat ze gehoord heeft is dat hij naar Amsterdam verhuisd zou zijn in de jaren 70.


Aanknopingspunten:
* Henny van Ingen of Engen
* geboren rond 1949
* woonde eind jaren 60 op een boerderij aan de Rijksstraatweg 47 in Nieuwersluis
* kwam uit een groot katholiek gezin
* zat op de school voor Detailhandel in Utrecht
* werkte of liep stage bij een schoenenzaak, waarschijnlijk ook in Utrecht
* kon goed zeilen
* reed op een brommer destijds
* begin jaren 70 kwam hij uit de kast
* zou in de jaren 70 naar Amsterdam zijn verhuisd