Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: Mario ontmoet adoptiebroer Jorge Garzon

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Mario ontmoet adoptiebroer Jorge Garzon

Jorge heeft plannen om voorgoed terug te gaan naar zijn broer in Colombia!

Beluister onderstaande fragmenten om te horen hoe ontzettend blij Jorge is met het contact met Mario in Colombia. Inmiddels is Jorge naar Colombia afgereisd. In de uitzending van zondag 30 juni 2019 hoor je hoe het voor de adoptiebroers was om elkaar daar te ontmoeten. Jorge heeft bovendien plannen om voorgoed terug te gaan naar zijn broer in Colombia!

Het verhaal
Voor haar werk als verslaggever komt Liz de Kort vaak in Colombia. Daar komt een verhaal tot haar, dat ze niet snel zal vergeten. Ze ontmoet Mario Agudelo, een Colombiaan die naar eigen zeggen al veertig jaar op zoek is naar zijn pleegbroertje: “Toen Mario 21 jaar was, kwam er een tweejarig jongetje bij hun familie inwonen. Hij heette Jorge en hij werd volledig in het gezin opgenomen. Hij was als een broertje voor Mario.” Vijf jaar lang woont Jorge bij de familie Agudelo thuis, maar op een dag komt Jorge niet thuis van school. Bij navraag blijkt dat de kinderbescherming hem uit zijn klas heeft gehaald en voor adoptie heeft afgestaan. Daarna hebben Mario en zijn familie nooit meer iets gehoord. Met dat gemis leeft de familie Agudelo sindsdien nog dagelijks.

Er is een aanknopingspunt! Liz weet dat Jorge in Nederland moet wonen: “Waarschijnlijk is hij samen met een ander meisje van school gehaald en zijn ze vanuit Medellin naar Nederland gebracht.”

Liz wil er alles aan doen om Mario en Jorge te herenigen. “Mario mist zijn broertje enorm en hij vindt het vooral heel erg dat ze nooit afscheid hebben kunnen nemen. Hij hoopt alsnog een teken van leven te krijgen.”

Aanknopingspunten:
* Jorge Enrique Garzon
* geboren rond 1971 of 1972 in Colombia
* rond 1978 is hij door de kinderbescherming van school gehaald
* waarschijnlijk is hij voor adoptie afgestaan en woont hij nu in Nederland