Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet gevonden: donorkinderen van Rijnstate tussen 1993 en 2009

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet gevonden: donorkinderen van Rijnstate tussen 1993 en 2009

“Ze kunnen elkaar overal tegen het lijf lopen”

Beluister onderstaande fragment voor het verhaal van Natalie en de donorkinderen!

Het verhaal
Natalie benadert ons met de vraag: ‘Hallo. Ik heb een vraagje. Waarschijnlijk hebben jullie het vorig jaar wel meegekregen in de media. De overschrijdingen van donoren in Rijnstate. Ons laatste donorkind hoort hierbij. Onze 3 kinderen hebben naar verluidt 53 (!) halfbroers- en zussen! Enkele hiervan hebben we al opgespoord, maar we zijn op zoek naar zoveel mogelijk.

Met die paar die we kennen zijn we echt een familieband aan het opbouwen, dat is heel bijzonder. Maar het is ook belangrijk dat we zo veel mogelijk halfjes kunnen opsporen. 2 halfjes zaten op dezelfde universiteit, 2 halfjes kwamen elkaar tegen op straat. Nu wisten zij van elkaar, maar moet ik bij elke persoon waar mijn kinderen verliefd op worden kijken of er geen uiterlijke overeenkomsten zijn? Het zal je gebeuren. Kunnen jullie ons helpen om halfjes op te sporen?’

Ze vertelt openhartig over haar donorkinderen, hun samengestelde gezin en het contact met Rijnstate waar haar donorkinderen zijn verwekt. Samen met haar partner heeft Natalie drie donorkinderen van dezelfde donorvader. Na de zomer is uitgekomen dat er nog veel meer donorkinderen door deze donorvader moeten zijn verwekt. Natalie hoopt ze allemaal te vinden: “We hebben al contact met een aantal van deze donorkinderen en zien elkaar regelmatig. Die zitten door het hele land. Ze lijken allemaal op elkaar!”

Inmiddels komen de gevonden halfbroers en halfzussen vaak samen. Maar nu ze weten dat er nog veel meer kinderen moeten zijn, is hun nieuwsgierigheid geprikkeld: “Deze mensen hebben echt een toevoeging in ons leven. We willen die club compleet krijgen.”

Aanknopingspunten:
* donorkinderen van Rijnstate
* de donor van deze kinderen heeft de code K34 en de inseminaties vonden plaats in het Rijnstate ziekenhuis
* maar dit is niet geheel zeker
* de donor is 180 cm lang en woog ongeveer 75 kilo
* hij heeft donker/middelblond, steil haar en blauwe ogen
* hij heeft een slank postuur
* de halfbroertjes en zusjes zijn geboren tussen 1993 en 2009
* ze kunnen door heel Nederland verspreid zijn