Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: halfzus Marie-Claire Reuver

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: halfzus Marie-Claire Reuver

“Hoe is haar jeugd geweest? Weet zij van mij?”

We vinden een overlijdensadvertentie van een Jan Reuver met precies dezelfde initialen van de adoptievader van René’s afgestane halfzus. De advertentie wordt ondertekend door o.a Marie-Claire Reuver. We vinden haar in Den Haag. Marie-Claire denkt eerst dat we haar naamgenoot moeten hebben met exact dezelfde geboortedatum, maar wanneer we doorvragen is het snel duidelijk: Marie-Claire is inderdaad geadopteerd door de familie Reuver in Wijchen en ze komt meteen naar Hilversum als ze van de zoektocht hoort: “Gaan we hem verrassen?” René kan niet geloven dat zijn halfzus door de deur komt: “Ik vind dit geweldig! Ze lijkt op onze moeder en mijn zus!”

​Het verhaal
Na het overlijden van zijn moeder Truus van der Laan krijgt René Bos (57) te horen dat hij een vier jaar jongere halfzus heeft. Het is zijn vader die hem meedeelt dat de destijds geboren halfzus uit 1964 meteen na haar geboorte is afgestaan. Recentelijk krijgt René de adoptiepapieren in handen waarop alle gegevens staan over deze afgestane halfzus. Hij besluit te gaan zoeken, want voor René is familie belangrijk. Hij beseft dat zijn moeder het geheim mee haar graf heeft ingenomen, want moeder Truus heeft nooit gesproken over haar afgestane dochter. “Ze heeft waarschijnlijk tegen onze vader gezegd dat hij zijn mond moest houden, want hij begon er pas na haar overlijden over.”

Hij hoopt dat zijn jongere halfzus het goed heeft gehad: “Je hebt geen referentiekader buiten dat van je eigen. Mijn werkelijkheid is wat ik heb meegemaakt. Ik heb geen normaal gezinsleven gekend, maar ik weet niet beter. Ik wil haar laten weten dat ze altijd welkom is bij ons.”