Adres Onbekend
KRO-NCRV

voormalige eigenaar van haflinger Surat

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. voormalige eigenaar van haflinger Surat

"Surat was het allerlaatste paard dat hij verkocht..."

Tijdens de uitzending
Een paardenhandelaar van tachtig in een blauwe stofjas, die wordt al snel herkend. Jan Gerritsen, die zou er alles van moeten weten. Hij vertelt ons dat de man in kwestie Harrie van den Heuvel moet heten en uit Valkenswaard komt. Zijn telefoonnummer vinden we in het telefoonboek en het is de goede! Harrie verrast Jacintha bij ons in de studio en die herkent hem, ook zonder blauwe stofjas, nog direct: "Wat leuk dit!". Beluister het fragment hieronder.

Het verhaal
Op 7 november 2022 bezoekt Jacintha de jaarlijkse paardenmarkt in Hedel. "Met mijn trailertje achter de auto ging ik richting Hedel. Ik dacht: ‘Eens even kijken of ik een leuk beestje vind!’ En toen vond ik een hele leuke haflinger genaamd Surat. Die stond een beetje achteraf, bij een oudere man in een blauwe stofjas, met een bril. Ik schat hem rond de tachtig jaar oud. Hij vertelde me ook dat hij uit de omgeving van Eindhoven kwam."

Jacintha en de eigenaar onderhandelen over de merrie en komen er uiteindelijk samen uit. "Hij had wel echt moeite met de verkoop, was best emotioneel. Surat was zijn laatste paard, maar hij heeft haar niet zelf gefokt. Ze komt namelijk uit Oostenrijk en vanuit daar is zij via België bij die meneer terechtgekomen. Het was het allerlaatste paard dat hij verkocht. Dus ik heb mijn visitekaartje gegeven, zodat hij nog eens kon bellen. In de periode daarna is er twee keer met een onbekend nummer gebeld, wat ik niet heb opgenomen. Later dacht ik dat het die meneer misschien wel was. Maar ik kon hem helaas niet terugbellen..."

Surat is nog maar 1,5 jaar oud wanneer Jacintha haar koopt op de paardenmarkt. "Ze is nu 2,5 jaar oud en ik zou graag tegen die meneer willen zeggen dat ze het hier naar haar zin heeft, dat ze een vriendinnetje heeft en dat ze niet te dik is geworden, haha. Ik heb zijn advies opgevolgd. Ik denk dat hij het geweldig zou vinden om te horen dat het goed gaat met Surat."

Aanknopingspunten:
* oud-eigenaar van haflinger (merrie) Surat
* ze is op 7 november 2022 verkocht op de paardenmarkt in Hedel
* de haflinger was 1,5 jaar oud ten tijde van de verkoop
* de man droeg een blauwe stofjas en een bril
* hij zal ongeveer tachtig jaar oud zijn
* heeft veertig jaar haflingers gefokt
* woont in de omgeving van Eindhoven

Ontmoeting Jacintha en Harrie van den Heuvel

Video niet beschikbaar

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Paardenman Harrie van den Heuvel