Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: neef Anton Kruijsse

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: neef Anton Kruijsse

Hij kan zich Lia nog goed herinneren

Wij kregen een heel goede tip van Ilja Ressing, die zegt: “Anton is een collega geweest van mij in Hilversum. Hij was toen alleenstaand en erg op zichzelf.” Dat laatste klopt nog steeds en juist daarom is familie uit Zeeland erg welkom. Hij is blij te horen dat er iemand uit de familie nog aan hem denkt en hij kan zich Lia nog goed herinneren. Volgens hem is de echtscheiding in zijn familie de boosdoener geweest voor het verwateren van het contact. Hij praat er niet graag meer over, maar is maar wat blij met Lia: “Ik heb heel veel familie en als er dan iemand na zoveel jaren plotseling opduikt is dat heel leuk!”

Het verhaal
De familie Kruijsse komt uit Krabbendijke in Zeeland. Een gezellig en hecht gezin met 10 kinderen. Traditiegetrouw komt de hele bubs bij elkaar op Nieuwjaarsdag bij opa en oma Kruijsse om elkaar een goed nieuw jaar te wensen. Eén oom en zijn gezin ontbreken meestal: ome Jan uit Vlissingen met zijn vrouw Marie en hun zoontjes Anton en Rini. Geen idee waarom: er is nooit ruzie geweest.

De aanleiding voor de zoektocht is het overlijden van Lia's moeder Forra Kruijsse op Eerste Kerstdag 2016. Lia is haar moeders spullen aan het uitzoeken en aan het verdelen. Zou haar neef Anton geïnteresseerd zijn in zijn geboortekaartje en foto's van zijn ouders? Ze denkt dat hij nog gewoon in Zeeland woont, wie weet gewoon nog wel in Vlissingen. Hij wordt dit jaar 60. Zou hij zijn familie beter willen leren kennen?