Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: vriend Hans Snuverink

foto: Mariet
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: vriend Hans Snuverink

“Hij stond met een verrekijker vogels te spotten naast m’n huis, maar daar zaten helemaal geen vogels...”

De tips leiden ons naar de broer van Hans Snuverink in Hengelo. Hij en zijn vrouw reageren in eerste instantie wat achterdochtig, maar als ze horen waar het om gaat willen ze Hans tóch inlichten! Hij heeft onze gegevens en nu is het wachten totdat hij zich meldt... Beluister hieronder het fragment.

Het verhaal
Mariet leert Hans op 16-jarige leeftijd kennen tijdens hun werk bij Grolsch. Hans vervangt tijdens de vakanties de vaste postbezorger daar. Elke zomervakantie werken ze samen hoewel Mariet geen romantische gevoelens heeft voor Hans, heeft ze toch altijd aan hem gedacht: “Het was gewoon altijd heel gezellig als we even bij elkaar stonden. We spraken veel over school en alledaagse onderwerpen. Hij schepte altijd op over zijn moeders kookkunsten. Ik vond hem interessant, omdat hij uit de stad kwam en ik een boerenmeisje was.”

Hans is ook wel eens op die boerderij van Mariet geweest: “Één keer heb ik hem bij mijn boerderij gezien met een grote verrekijker om vogels te spotten, terwijl op dat stuk helemaal geen vogels zijn… Haha! Ik liep naar hem toe, maar toen zei hij dat hij mij niet zocht.” Inmiddels is Mariet wel al jaren naar hem op zoek, want Hans laat haar maar niet los: “Ik ben zelfs weleens door zijn buurt gereden, maar heb hem helaas niet gevonden…”

Aanknopingspunten:
* Hans Snuverink
* geboren rond maart 1954
* werkte in de jaren 70 in de schoolvakantie als postjongen voor Grolsch
* woonde toen aan de Hekselbrink te Enschede
* heeft vermoedelijk een broer en een zus
* wilde in Utrecht iets van natuurkunde of biologie gaan studeren

Hans Snuverink

Mariet zoekt vriend Hans Snuverink