Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriendin Els Kulik

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. vriendin Els Kulik

"De bloemist liet me weten dat Els niet meer op dat adres woont..."

We komen uit bij bridgeclub De Groene Brug, want daar staat een Els Kulik op de site als clubsecretaris! Wij bellen op en ja hoor, dit is inderdaad de Els die we zoeken! Ze noemt meteen Nancy's naam en komt voor haar aan de telefoon. "Ik dacht dat je op Aruba zat anders had ik je zelf gezocht!" Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal en het eerste gesprek tussen de twee vriendinnen.

Het verhaal
Nancy leert haar goede vriendin Els Kulik kennen op kweekschool 'De Voorzienigheid' in Amsterdam. Ze zitten niet bij elkaar in de klas, maar organiseren samen allerlei activiteiten buiten school. "We hebben veel samen gedaan, zoals liedjes schrijven, muziek luisteren, wandelen en fietsen. Ik kwam ook veel bij haar thuis. Ik kwam van Aruba en bij Els kon ik al mijn internaatverhalen kwijt. Dat was erg fijn." Ook in het weekend zien Nancy en Els elkaar vaak. "We speelden dan samen toneel, praatten veel en deelden dingen over vriendjes en van die typische puberperikelen."

De vriendschap verwatert, maar Nancy zoekt jaren later weer contact: "Ongeveer veertig jaar geleden heb ik Els weer opgezocht en vertelde ze dat ze vaak naar Ibiza ging en daar golfde." Toch verliezen de vriendinnen elkaar opnieuw uit het oog. "Ik ben toen verhuisd en had een drukke periode. Dit jaar heb ik haar op haar verjaardag bloemen willen sturen. Maar de bloemist liet me weten dat Els niet meer op dat adres woont..."

Aanknopingspunten:
* Els Kulik
* geboren in januari 1943
* komt uit Amsterdam
* woonde met haar ouders op de Johan van Oldenbarneveldtstraat in Amsterdam
* zat op kweekschool ‘De voorzienigheid’ in Amsterdam van 1961 tot 1964
* ging vaak op vakantie naar Ibiza
* hield van golfen
* is onderwijzeres geworden
* laatst bekende adres is in Westbeemster

Els Kulik

vriendin Els Kulik