Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: oud-collega en gitarist Jos

foto: Peter
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: oud-collega en gitarist Jos

"Hij was gitarist bij de band Lucifer van House for Sale!"

Het verhaal van Peter levert veel reacties op, maar het begint er steeds meer op te lijken dat het niet helemaal klopt. Zelfs Henny Huisman, van de band Lucifer, herkent er helemaal niets van: "Nee hoor, als er een Jos bij ons gitaar had gespeeld dan had ik het zeker geweten. Er was wel een Job Netten, maar die heeft niets met Limburg en heeft ook niet bij DAF gewerkt. Dus nee hoor!". Welke Jos moeten we dan wel hebben? Iedereen die meer weet mag bellen naar 0800 3030300 of mailen naar zoeken@adresonbekend.nl. Je hoort het hele verhaal in de uitzending van 26 september 2021.

Het verhaal
Dit is toch ook opmerkelijk. Peter zoekt zijn oud-collega Jos, van wie hij zeker weet dat hij gitarist is geweest in de band Lucifer. Je weet wel, van de hit House for sale uit 1975. Maar waar hij ook zoekt, nergens vindt hij een Jos terug bij de band. En dat terwijl Peter zelfs nog bij een optreden is geweest! “We werkten samen aan de lopende band in de DAF autofabriek in Born, maar deelden een passie voor muziek. Ik was diskjockey in mijn vrije tijd, Peter speelde gitaar in verschillende bandjes. Zo ook bij Lucifer, met Henny Huisman en Margriet Eshuijs. Ik heb op zolder nog een platenhoes staan waar ik Jos op herken. En ik ben wel eens bij een van hun optredens geweest!”

Toch kan Peter zijn oude vriend nergens terugvinden: “Na onze tijd bij DAF ben ik naar België verhuisd om van diskjockey mijn beroep te maken. Toen zijn we elkaar uit het oog verloren. Terwijl we heel veel lol hebben gehad samen in die fabriek. We haalden allerlei kattenkwaad uit. Ik vind het zo gek dat ik Jos nergens terug kan vinden!”

Aanknopingspunten:
* oud-collega Jos (achternaam onbekend)
* waarschijnlijk geboren rond 1944-1948
* hij werkte bij de DAF automobiel fabriek aan de lopende band in Born, waar hij de ruiten in de auto’s plaatste (in de jaren 60/70)
* Jos woonde in die tijd in Sittard en/of omgeving Born, Obbicht en Sittard
* Jos speelde ook gitaar in de band Lucifer (met o.a. Henny Huisman en Margriet Eshuijs)
* hij zou op de platenhoes van House for Sale staan met een gitaar in zijn hand
* Jos was een serieus persoon
* had kort donkerblond haar, was ‘een smal ventje’ en ongeveer 1.65m lang

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jos zou links op de hoes staan