Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vervolg: Isabel zocht halfbroer Richard

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vervolg: Isabel zocht halfbroer Richard

We blijken al die tijd op de verkeerde naam van moeder gezocht te hebben!

Isabel belt ons na drie jaar over haar zoektocht en er blijkt nieuws te zijn... Wat dat is hoor je in het fragment hieronder!

Tijdens de uitzending
We speuren wat af naar Joan Hubenet en lijken haar gevonden te hebben. Maar haar familie weet niets af van een kind: "Nee hoor, Joan is kinderloos gestorven!". Aan het eind van de uitzending lijken we een verklaring te vinden. Want staat er niet Jean in plaats van Joan op het briefje...?

Het verhaal
Isabel zoekt sinds kort haar halfbroer Richard Hubenet: “Op het sterfbed van mijn moeder hoorde ik dat mijn vader een kind heeft verwekt bij een andere vrouw, bij een reisleidster, tijdens het huwelijk dat hij had met mijn moeder. Er is zelfs een foto bewaard gebleven waar mijn vader samen met deze vrouw op staat. Op de achterkant staat: 'With loving rememberance… Joan Hubenet, van de Gelderse Tramwegen'.”

Tot voort kort wist Isabel hier niets vanaf. Wanneer ze teruggaat in de tijd herinnert ze zich wel vreemde situaties thuis: “Toen ik nog jong was, gebeurden er thuis wel eens gekke dingen. We moesten ons vaak achter de bank verstoppen van onze moeder. En we zijn ook meerdere keren verhuisd. Nu begrijp ik pas waarom.” Isabel heeft nu pas gehoord dat het allemaal te maken had met de affaire van haar vader: “Die vrouw schijnt wel eens voor onze ramen te hebben gestaan met een kindje in haar armen. Ik denk dat we daarom zijn weggevlucht steeds.”

Nu hoopt Isabel haar halfbroer Richard te vinden: “Ik wil hem laten weten dat hij welkom is.” Isabels vader leeft nog, maar met hem heeft ze het weinig over de affaire en haar halfbroer. Ze hoopt eerst zelf op zoek te kunnen gaan naar haar halfbroer Richard en hopelijk volgt een ontmoeting met haar vader daarna ook snel: “Misschien is hij ook wel op zoek naar ons geweest? Daarom doe ik dit.”

Aanknopingspunten:
* halfbroer Richard Hubenet
* is nu waarschijnlijk 49 of 50 jaar
* zijn moeder heet waarschijnlijk Jane of Joan
* kwam uit de buurt van Zelhem
* zijn moeder werkte als reisleidster bij GTW

Isabel zocht halfbroer Richard (19-06)