Adres Onbekend
KRO-NCRV

Grote liefde Coen Simon Thomas

foto: Christine
  1. Nieuwschevron right
  2. Grote liefde Coen Simon Thomas

"Jij hebt me voor het eerst liefde gegeven, Christine..."

We worden getipt door een andere oude liefde van Coen, die zich hem ook nog goed kan herinneren. En we komen uit bij Coens broer en diens vrouw, die ons graag willen helpen. We krijgen zijn telefoonnummer en bellen Coen op: "Ach, Christine! Jij hebt me voor het eerste liefde gegeven! Wat mooi om je na al die jaren weer aan de lijn te hebben." Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal

Dit bijzondere verhaal is nog geen week oud! In de Valentijnsuitzending van 14 februari 2021 meldt Christine zich bij ons met de vraag of ze een oproep mag doen naar haar oude liefde Coen Simon Thomas. Natuurlijk mag dat! En bij dat ene oproepje is het niet gebleven…

Begin jaren 80 woont Christine aan Westeinde in Den Haag, waar ze kamers verhuurt. Op een dag komt Coen Simon Thomas daar om een kamer te huren. Hij komt uit Waalre, bij Eindhoven, en trekt naar Den Haag voor zijn eerste grote baan: “Hij heeft bij mij toen een kamer gehuurd, zo is het begonnen. En dat is meer geworden. Hij kwam bij mij wonen, in plaats van huren. We kregen een relatie. Dat heeft zeker een jaar of drie bij elkaar geduurd.”. Ze zijn erg verliefd: “We scheelden wel flink in leeftijd: ik was elf jaar ouder. Maar hij schaamde zich niet voor collega’s, om met een oudere vrouw rond te lopen. Hij stelde me zelfs voor! Dat raakt me nog. Een absoluut teken van liefde. Hij heeft me altijd zo keurig en lief behandeld.”.

Toch begint het leeftijdsverschil steeds meer een kloof te vormen tussen de twee: “Hij was dertig jaar toentertijd. Ik had al drie kinderen uit een eerder huwelijk. Coen was geweldig met ze, echt waar. Daar heb ik geen woorden voor. En zijn ouders waren ook heel leuk. Ik noemde hen tante Pien en oom Pierre. Maar ik had andere behoeftes en interesses in die tijd. Coen moest alles nog gaan ontdekken. Ik was zijn eerste liefde, terwijl ik al veel meer achter de rug had...”. Uiteindelijk besluit Christine een punt achter hun relatie te zetten: “Daar heb ik wel spijt van gehad, maar het belangrijkste is wel dat we uit elkaar zijn gegaan met dierbare herinneringen.”.

Christine weet dat Coen naar Duitsland vertrekt, op zoek naar een andere vrouw: “Hij heeft me daarvan in kennis gesteld. Mogelijk zit hij in Frankfurt en doet hij iets met Siemens. Ik ben zo benieuwd hoe hij op onze tijd terugkijkt. En wat vindt zijn geliefde hiervan? Stel je voor dat hij kinderen heeft nu… Mijn kinderen herinneren zich hem nog steeds!”.

Aanknopingspunten:
* Coen Simon Thomas
* voornaam is Coen, zijn dubbele achternaam is Simon Thomas
* hij is in 1950 geboren
* zijn tweelingbroer heet Gertjan
* zijn ouders zijn Pien en Pierre Simon Thomas
* Coen woonde als huurder aan Westeinde in Den Haag begin jaren 80
* later ging hij wonen aan het Koningsplein in Den Haag bij een mevrouw
* een dierbare vriend van hem uit die tijd is Jos Rulle(n)raad
* Coens beroep was ingenieur
* hij ging later werken bij Siemens
* zijn laatst bekende woonplaats is in Duitsland, mogelijk Frankfurt

Foto's uit de tijd van Coen en Christine

Christine zoekt liefde Coen Simon Thomas - deel 1

Christine zoekt liefde Coen Simon Thomas - deel 2

Christine zoekt liefde Coen Simon Thomas - deel 3

Christine zoekt liefde Coen Simon Thomas - deel 4