Adres Onbekend
KRO-NCRV

Liefde Ria Nuyten

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Liefde Ria Nuyten

"Mijn vrouw heeft ook dementie gehad, dus ik weet hoe het is."

Tijdens de uitzending
We vinden al gauw Ria's getrouwde naam terug in de archieven: Weber. En als je op die naam zoekt in Schalkwijk, dan vind je een telefoonnummer. Ria komt aan de telefoon voor Frans, maar weet niet alles meer vanwege haar dementie: "Mijn koppie werkt niet meer zo goed, Frans..." Gelukkig reageert Frans hier erg begripvol op: "Mijn vrouw heeft ook dementie gehad, dus ik weet hoe het is. Ik wens jou en je man heel veel sterkte!" Beluister het fragment hieronder.

Het verhaal
Frans' moeder heeft in de jaren 50 een goede vriendin: de vrijgezelle Ali. Zij krijgt een dochter met een getrouwde politieagent en noemt haar Ria. "In die tijd was dat een grote schande, dus Ria kreeg de achternaam van de kostganger: Nuyten. Dochter Ria was even oud als ik en ik kwam vaak bij hen over de vloer, dat was heel gezellig!"

Frans heeft een oogje op zijn leeftijdsgenoot Ria. "Ik vond haar wel leuk... Als we bij elkaar op visite waren, dan zat mijn moeder met Ali te kletsen in de bijkeuken. Ik ging dan met Ria naar de voorkamer om te kletsen, dat was spannend." Wanneer Frans aan zijn moeder vertelt dat hij Ria leuk vindt steekt zijn moeder daar een stokje voor. "Mijn moeder zei: 'Oh nee, daar komt helemaal niks van!' En Ali was het daarmee eens... We mochten niet eens meer een blokje om."

"Ria was een hartstikke leuk grietje, ze had rood krullerig haar en heel lief! Jammer dat het nooit iets is geworden. Ik was toen zo gek op haar, ik wil weten hoe het nu gaat."

Aanknopingspunten:
* Ria Nuyten of Nuiten
* geboren eind 1937/ begin 1938
* haar moeder heet Ali (achternaam onbekend)
* woonde als kind in Haarlem
* laatst bekende adres daar was de Zoetestraat
* ze had geen broers of zussen
* haar biologische vader was meneer Groenenveld, een politieagent
* Ria kreeg de achternaam van de kostganger: Bart Nuyten of Nuiten
* mogelijk woont ze in Schalkwijk, Haarlem

foto: Adres Onbekend

Zoeker Frans

Ria Nuyten