Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: goede vriendin Sjaantje de Brons

foto: Latifa
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: goede vriendin Sjaantje de Brons

“Ik heb nooit meer zo’n vriendin gehad!”

De beschrijving van Sjaantje in Utrecht wordt herkend en we hebben nu ook een achternaam: De Brons! Arie Godé komt aan de lijn: “Ik heb Sjaantje de Brons begeleid bij Stadstoezicht Utrecht, waar ze heeft gewerkt, maar ik weet ook niet waar ze nu is...” Alle tips blijven dus welkom op 0800 303030 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor Latifa's hele verhaal.

Het verhaal

Latifa blikt terug op de periode dat ze haar goede vriendin Adriana uit het oog verloor: “Ik had veel problemen; mijn relatie ging helemaal niet goed en in die tijd heb ik Adriana niet gezien. Totdat ik een Marokkaans concert bezocht; daar kwam ik haar tegen, samen met haar vriend Aziz.” De vriendinnen wisselen telefoonnummers uit en komen weer bij elkaar over de vloer. “Zij bij mij in Amersfoort en ik bij haar in Utrecht. Maar daarna ging het mis met mijn volgende vriend en verhuisde ik naar Bergen op Zoom. Sindsdien heb ik Adriana niet meer gezien of gesproken.”

Latifa’s vriendschap met Adriana gaat terug naar het Blijf-van-mijn-lijfhuis in Utrecht, waar ze twee maanden bij elkaar op de kamer hebben doorgebracht. “We hadden onze problemen, maar we hebben daar ook verschrikkelijk gelachen met elkaar. We konden echt over alles praten. Het gekke is dat ze toen al tegen me zei: Latifa, ik ben heel bang dat je me in de steek laat. Nou, en dat is nu net wat er is gebeurd. Daar heb ik heel veel spijt van, want zo ervaar ik dat ook: dat ik haar heb laten vallen.”

Haar vriendschap met Adriana is Latifa altijd bijgebleven: “Ik heb nooit meer zo’n vriendin gehad. Ik kon zó goed met haar praten, maar ik zat in een heel duistere periode. Inmiddels gaat het goed met me, hier in Bergen op Zoom. Maar waar zou Adriana zijn? Is ze nog met Aziz? Heeft ze kinderen? Daar wil ik achterkomen!”

Aanknopingspunten:
* Adriana (achternaam is onbekend)
* geboren rond 1967 in Utrecht
* daar heeft ze ook zeer lang gewoond
* ze had een moeder en een broer
* in 1987 verbleef Ariana in een Blijf-van-mijn-lijfhuis in Utrecht
* in 1992 woonde Adriana nog steeds in Utrecht en had ze een relatie met ene Aziz
* ze verstond Arabisch, maar sprak het niet goed

Zoekster Latifa

Latifa zoekt goede vriendin Adriana (deel 1)

Latifa zoekt goede vriendin Adriana (deel 2)

Latifa zoekt goede vriendin Adriana (deel 3)