Adres Onbekend
KRO-NCRV

Foto van overleden vader Albert Sieders

  1. Nieuwschevron right
  2. Foto van overleden vader Albert Sieders

“Ik heb altijd naar mijn vader verlangd”

Roelie is tien jaar oud wanneer haar ouders scheiden. Ze heeft nog twee jongere zusjes met wie ze vervolgens opgroeit bij hun moeder. Ze wonen in Hoogeveen. Hun vader Albert Sieders verhuist indertijd naar Duitsland, waar hij een nieuwe vrouw leert kennen. Hij vestigt zich in Oldenburg en komt eens in de maand naar Hoogeveen om zijn drie dochters te zien. Roelie herinnert het zich nog goed: “Dan riep hij al van ver: ‘Roelie, ik ben er weer! Kom je mee?’ En dan gingen we samen op de motor. Reden we door Drenthe en gingen we ergens een ijsje eten. Dat is eigenlijk het enige dat ik nog weet.”

Wanneer Roelie veertien jaar is komt haar vader Albert te overlijden. Hij heeft een ongeluk gehad: “Mijn vader was testrijder voor BMW in Duitsland en reed tegen een dranghek aan. Hij was op slag dood. We hebben nooit echt kunnen rouwen. Daarvoor waren we echt te jong. Maar mijn moeder sprak nog altijd met heel veel liefde over hem. Ze was dol op mijn vader, nog altijd, ondanks dat ze waren gescheiden.”

Het leven gaat door en Roelie en haar twee jongere zusjes groeien op zonder vader. Roelie’s zusjes hebben nauwelijks herinneringen aan hun vader Albert. Roelie is dan ook als enige altijd nieuwsgierig gebleven: “Ik heb altijd zo naar mijn vader verlangd. Ik heb hem in mijn hoofd zitten, maar ik heb helemaal geen foto van hem. Ik zou toch zo graag een beeld van hem hebben. Gewoon bij mij in de kamer, waar ik altijd ben. Zodat ik naar hem kan kijken.”

aanknopingspunten:
* een foto van haar overleden vader Albert Sieders
* geboren rond 1920
* was testrijder bij BMW in Duitsland in de jaren 50
* kreeg een ongeluk eind jaren 50
* reed tegen een dranghek aan
* kwam oorspronkelijk uit Hoogeveen
* kwam uit een gezin van vijftien of zestien kinderen
* er zou nog maar weinig familie in leven zijn
* was getrouwd met Roelie’s moeder
* kreeg met haar drie kinderen, waarvan Roelie de oudste is
* woonde jarenlang in Oldenburg
* had daar een nieuwe vrouw leren kennen en naar vermoeden waren er geen kinderen uit die relatie voortgekomen