Adres Onbekend
KRO-NCRV

Liefde Jan Kasterop

foto: Tine
  1. Nieuwschevron right
  2. Liefde Jan Kasterop

Jans zoon ziet de oproep van Tine per toeval voorbijkomen. Hij licht zijn vader in en die is meteen enthousiast: "Dat kan er maar een zijn! Tine!". Hij komt aan de lijn voor haar en ze spreken af om elkaar snel te zien. Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
De ouders van Tine hebben een huisje in ’s Gravenzande op de camping, waar ze vaak naartoe gaan in de weekenden en vakanties. Op die camping zijn ook plekken voor tenten en als 15-jarig meisje hoort Tine daar plotseling muziek vandaan komen. Een jongen speelt gitaar en zingt liedjes, het blijkt de iets oudere Jan Kasterop uit Den Haag te zijn: “Jan werd stapelverliefd op mij, maar ik niet op hem... Ik vond het eerlijk gezegd vooral heel leuk om een vriendje te hebben toen.”

Uiteindelijk leidt die ene ontmoeting toch tot een verkering van zo’n 1,5 jaar. Hun ouders maken zelfs kennis met elkaar. Toch ziet Tine een relatie eigenlijk helemaal niet zo zitten. Ze vindt zichzelf nog te jong: “Maar ik vond Jan wel een ontzettend aardige jongen. Toch heb ik het uitgemaakt. Jan moest destijds ook in militaire dienst in Schaarsbergen. Elke twee weken mocht hij dan terug naar huis en hij kwam dan altijd even langs Rotterdam om te kijken of ik al van gedachten was veranderd… Maar ik had mijn man al leren kennen. Ik heb hem dat duidelijk gezegd en toe is hij gestopt met langskomen. Hij was zo verliefd, ik snapte dat niet, ik was gewoon een tiener van vijftien, haha!”

Wat Tine zich nog goed herinnert is dat Jan zo gek op haar is, dat hij haar daarna nog een brief stuurt: “Daar stond in dat hij het jammer vond dat de liefde niet wederzijds was, maar dat hij hoopte dat ik gelukkig zou worden met een ander. Dat vond ik zo mooi van hem! Daardoor ben ik hem eigenlijk nooit vergeten en daarom wil ik hem ook zo graag weer opzoeken. Mijn man is plotseling overleden vorig jaar en toen ging ik heel erg nadenken over het leven. Toen dacht ik van: Jan die was wel een hele aardige jongen... Mijn hart gaat toch uit naar hem!”

Aanknopingspunten
* Jan Kasterop
* geboren rond 1940
* had een zusje Lea en een broertje John, die waren 2 jaar jonger
* ging vaak naar de camping in ‘s Gravenzande
* woonde met zijn familie in de Wielstraat in Den Haag
* zat in militaire dienst in Schaarsbergen
* werkte bij De Duiker
* had donker haar en donkere ogen

Zoekster Tine