Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nichtje Gerty Eliveld

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nichtje Gerty Eliveld

“De laatste keer dat ik haar heb gezien was in 1962!”

We vinden uit dat Gerty is getrouwd met Eef van den Ham. En als we op de naam Gerty van den Ham gaan zoeken, komen we uit in Drenthe. Bij de Jeu de Boules Club in Drouwen om precies te zijn. We bellen de Jeu de Boules Club op en hebben meteen beet! Gerty neemt de telefoon op; ze denkt al te weten wie er op zoek is naar haar, en wat blijkt? Zij was ook op zoek naar Henny! Samen met haar man komt ze vanuit Drenthe naar Hilversum om haar neef te verrassen. Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal en hun ontmoeting.

Het verhaal

Henny denkt nog altijd met warme gevoelens aan zijn nichtje Gerty terug: “Het leukste dat ik mij herinner is dat zij altijd tegen mijn vader zei: ome Geert, als ik later groot ben, wil ik met Henny trouwen!” De laatste keer dat hij haar heeft gezien, was rond de kerst in 1962. Henny is dan elf jaar, Gerty zeven. De familie is op visite in Limburg en het plan is om de hele kerst te blijven. Maar Henny voelt zich niet lekker en huilt veel, waarop zijn moeder ruzie krijgt met de moeder van Gerty. Ze vertrekken met ruzie, nog voor de kerst. Hun ouders spreken elkaar daarna niet meer, waardoor ook neef en nicht elkaar kwijtraken.

Gerty is niet de enige van de familie die Henny uit het oog verliest. Inmiddels heeft hij al heel veel familie terug, maar het lukt hem maar niet om met zijn lieve nichtje Gerty in contact te komen. Wat hij weet, heeft hij via via vernomen of op het internet ontdekt. “Jaren geleden hoorde ik dat Gerty bij de politie in Den Haag werkte.” Ook zou Gerty getrouwd zijn met ene Eef van de Ham, maar dichterbij komt hij niet. “Ik zou haar graag terugzien!”

Aanknopingspunten:
* Gertruda Gezina Christel (roepnaam: Gerty) Eliveld
* geboren in augustus 1955 in Heerlen
* haar broer heet Derk Heinz Albert Eliveld (roepnaam: Dieter, geboren in mei 1960 te Heerlen en overleden in december 2000 te Heerlen)
* Dieter had twee kinderen: Dereck Eliveld en Kayleigh Eliveld (neefje en nichtje Gerty)
* Gerty heeft gewerkt bij de politie in Den Haag of Rotterdam
* ze is waarschijnlijk getrouwd met Eef van de(n) Ham (geboren in Ede)

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Ontmoeting in de studio | Henny vroeger

Henny zoekt nichtje Gerty Eliveld