Adres Onbekend
KRO-NCRV

Grote liefde Piet Roelse

  1. Nieuwschevron right
  2. Grote liefde Piet Roelse

“Oh Rie, nu weet ik wie je bent!"

We vinden Piet via zijn dochter in Australië! Eerst zegt de naam Rie Talens hem niet zo veel, maar als ze elkaar aan de lijn hebben weet hij het weer: "Oh Rie, nu weet ik wie je bent". De paar minuten in ons programma zijn haast te kort, want de twee hebben jaren om bij te praten! Beluister onderstaande fragmenten voor het hele verhaal.

Het verhaal
Rie zit samen met Piet Roelse op de lagere school en ze trekken veel met elkaar op. Piet en Rie zingen in hetzelfde koor en spreken elke zondag af om samen te fietsen. Dan kunnen ze uren op een bankje langs de weg zitten te praten. Piet praat dan veel over zijn thuissituatie. Hij heeft het heel moeilijk sinds zijn pleegmoeder is gestorven en zijn vader een nieuwe vrouw heeft. Het botert niet tussen Piet en de nieuwe vrouw van zijn vader: "dat merkte ik aan alles..."

Piet heeft het in tegenstelling tot thuis wel erg naar zijn zin met Rie. Op hun 17e krijgen de twee dan ook verkering. Elke zondagavond als Rie een boekje bij de kerk gaat halen, staat Piet op haar te wachten. Dan brengt hij haar naar huis en staan ze nog een tijdje te kussen… Rie's moeder staat alleen niet zo te springen om hun relatie. Rie moet er een punt achter zetten: “achteraf gezien ging dit op niet zo’n goede manier… Het moet hem echt verdriet hebben gedaan.” Piet had al eerder gezegd dat hij uit huis wilde, maar Rie sluit niet uit dat haar beslissing dit proces heeft versneld. Het zou kunnen dat Piet naar zijn biologische vader in Haarlem is vertrokken. Later zou hij zijn verhuisd naar Schoorl, waar hij een pension zou runnen met een mevrouw Timmer. Rie heeft nog steeds spijt dat ze hem zomaar heeft laten gaan: “Ik zou hem graag nog eens zien!”.

Aanknopingspunten:
* Piet Roelse
* geboren in februari 1937
* werd opgenomen in een pleeggezin bij Drh. en Mw. Bonhof van de Rijksstraatweg in Teuge
* had twee pleegzussen en een jonger pleegbroertje
* dat broertje heette Jan
* Piet is misschien naar zijn vader in Haarlem verhuisd
* waarschijnlijk is Piet later verhuisd naar Schoorl
* hij zou daar een pension gerund hebben samen met een mevrouw Timmer
* zij is in 1970 naar Auckland, Nieuw-Zeeland verhuisd
* ze zouden samen een dochter hebben, die in Queensland, Australië woont

Rie zoekt grote liefde Piet Roelse Deel 1

Rie zoekt grote liefde Piet Roelse Deel 2