Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: jeugdliefde Lammie Bies

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: jeugdliefde Lammie Bies

Ze woonde met haar familie in Biddinghuizen

Op de naam Sijtsma zoeken we de hele Flevopolder af. Maar nergens wordt de naam Lammie Sijtsma herkend. Uiteindelijk wordt ons duidelijk hoe dat kan: we hebben al die tijd op de verkeerde naam gezocht! Lammie heet niet Sijtsma, maar Bies! Piet begrijpt er niets van: “Bies? Daar heb ik nog nooit van gehoord! Wat bizar!” We krijgen een telefoonnummer via familie van Lammie, maar Lammie zegt al snel geen contact te willen met Piet. Ze kan hem nog goed herinneren, maar voelt niet de behoefte om hem nog eens te ontmoeten. Piet betreurt het zeer: “Ik had een roos voor haar meegenomen, maar ik kan wel begrijpen dat het voor haar anders is dan voor mij. Hopelijk verandert ze nog van gedachten.”

Het zal de zomer van '73 of '74 zijn als Harm Sijtsma uit de polder met drie vrienden op vakantie is in Brabant. Ze raken bevriend met leeftijdgenoten Piet en zijn broer Frans die hun wegwijs maken in de lokale uitgaansgelegenheden. Als dank nodigt Harm de Brabanders uit om naar Biddinghuizen te komen.

De volgende zomer tuft Piet op zijn Kreidler naar de Noord-Oostpolder waar hij hartelijk wordt ontvangen. Hij maakt kennis met hun kinderen, op één na: Lammie. Zij komt pas na een paar dagen binnen. Piet is meteen verkocht: "Ik dacht: "Wow!"
Tijdens een wandeling verzamelt hij al zijn moed bij elkaar en kust de mooie Lammie. De verkering is "aan".

Als de dag van het afscheid aanbreekt, is Piet ziek van verdriet: "Hoe het zo kwam, weet ik niet meer, maar Lammie mocht met mij op de brommer naar Lieshout." Een fantastische dag; Piet wenst dat de rit nooit eindigde. Na een paar dagen komt de klap dan ook hard aan als Lammie het uit maakt: "Daar stond ik zó versteld van, dat begrijp ik nou nog niet."