Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vriendin Jannie Rabbers

foto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Vriendin Jannie Rabbers

"Er zou toch niets ergs gebeurd zijn?"

We vinden Tini's zoon Marcel in Brazilië! Alleen lukt het hem ook al een half jaar niet om contact te krijgen met zijn moeder... Uiteindelijk lukt het Marcel om met de thuiszorg in contact te komen en wordt bevestigd dat Janny gelukkig nog leeft. Hopelijk neemt ze gauw contact op met haar zoon Marcel en bezorgde vriendin Tini. Beluister de uitzending van zondag 14 april 2024 voor het hele verhaal.

Het verhaal
We hebben haast! Tini is met spoed op zoek naar haar vriendin Jannie Rabbers, die de telefoon niet meer opneemt. "Jannie zou in januari bij mij langskomen, maar ik heb niks meer van haar gehoord. Ik begin me nu wel echt zorgen te maken. Er zou toch niets ergs gebeurd zijn?"

Tini leert Jannie kennen op 'De Open School' in Nunspeet. "We waren beiden huisvrouwen en volgden lessen Engels en Algemene Ontwikkeling om bij te blijven. Wij belden elkaar spontaan op. Zo van: ‘Heb jij vanmiddag zin om te fietsen?’ en dan gingen we. Jannie was een prachtige, slanke en kittige vrouw. In die tijd waren we allemaal jong en hip. We gingen zelfs topless zonnen aan de Zandenplas. Ja, zulke types waren wij!"

Aanknopingspunten:
* Jannie Rabbers
* geboren rond 1939
* komt uit Haarlemmermeer
* was getrouwd met Jan Faas (later gescheiden)
* heeft samengewoond aan de Stationslaan
* had samen met Jan Faas een benzinepomp daar
* ze zijn later verhuisd naar de Oosteinderweg
* laatst bekende adres was aan de Mesdaghout in Nunspeet
* ze heeft een zoon Marcel Faas, die is verhuisd naar Brazilië
* haar dochter Inge is overleden
* Jannie was actief bij Het Venster in Nunspeet, een organisatie voor eenzame ouderen