Adres Onbekend
KRO-NCRV

dochter uit brief Aletta Moens

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. dochter uit brief Aletta Moens

“Als wij een brief schrijven dan doen we dat met heel ons hart!”

Aletta blijkt niet Moens maar Moen te heten. We vinden haar en ze is blij verrast: “Ik vind dit heel bijzonder! Mijn moeder schreef nogal wat brieven, maar dit gaat natuurlijk over mijn geboorte. Als wij een brief schrijven dan doen we dat met heel ons hart!” Beluister het fragment hieronder voor het gesprek tussen Jet en Aletta.

Het verhaal
Een paar weken geleden valt er een brief uit een oud boek van Jets moeder. Deze brief is geschreven door Ria Moens in 1980, zo rond de geboorte van Jet: “De brief is gericht aan mijn moeder en is eigenlijk een soort ‘moeders onder elkaar’. Er staan wat tips in over het moederschap. Het is vooral een hele persoonlijke brief, waarin de geboorte van Ria's eerste kind omschreven wordt.”

Jet zoekt dus naar Ria's dochter Aletta, die ietsje ouder moet zijn dan zij: “Het lijkt mij voor haar heel bijzonder en erg mooi om zo’n brief van je moeder te lezen over jouw geboorte.” Jet heeft al een oproepje op social media geplaatst en daaruit komt de naam Aletta Moens naar voren: “Ik ben heel benieuwd of Aletta Moens gevonden kan worden en of zij hiervoor openstaat.”

Aanknopingspunten:
* Aletta Moen
* geboren in 1978 in het Slotervaartziekenhuis
* haar ouders zijn Jan en Ria Moens

Jet zoekt Aletta Moens