Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vrienden van Italiaanse fietsvakantie in 2003

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vrienden van Italiaanse fietsvakantie in 2003

"Het was de vakantie van mijn leven!"

Tijdens de uitzending
Joke en Kees hadden een lange lijst aan personen die ze graag terug wilden vinden. Dit leek nogal een lastige taak, maar al snel vinden we Dick Roest terug en dat blijkt een schot in de roos. Dicht heeft namelijk nog een lijst met allemaal contactgegevens van iedereen die mee is geweest op de fietsvakantie. Niet alle gegevens werken meer, maar we komen in contact met Astrid, Olaf, Dick, Ben, Ina en Wim. Allen vinden zijn het leuk om weer in contact te komen Kees en Joke. Op het nippertje belt Ina nog op: zij wil ook in contact komen met Kees en Joke. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal

Joke blikt terug op haar eerste vakantie met haar vriend Kees in 2003. "Hij was van de actieve vakanties en ik niet. Ik wilde gewoon met de auto van het ene hotel naar het andere, maar Kees wilde per se op fietsvakantie in Italië." Ze boeken de vakantie bij Cycle Tours Amsterdam en verzamelen zich met een hele groep op station Amsterdam Amstel. Ook dan ziet Joke er nog steeds tegenop. "Mijn eerste indruk was niet goed. Ik dacht: als ik daar drie weken mee door Umbrië moet fietsen..."

Maar dat verandert al snel als ze eenmaal onderweg zijn. Er wordt niet alleen gefietst, maar ook gedanst en heerlijk gegeten. "Olaf was salsa-leraar en gaf op een avond een lesje aan ons. Sebastiaan, die vanuit de organisatie meeging, kon fantastisch koken. Wim was jarig in de vakantie en dat vierden we met taart." Joke komt dan ook helemaal terug op haar eerste indruk. "Ik heb echt de vakantie van mijn leven gehad. De groep was heel gemêleerd, met mannen en vrouwen van begin dertig tot in de vijftig. Een bont gezelschap, maar iedereen kon het heel erg goed met elkaar vinden!"

Na de fietsvakantie komt de groep nog eens bij elkaar, thuis bij Dick Roest, maar daar blijft het bij. Toch kan Joke nog een hoop namen opnoemen: "Gerda, Astrid, Ben, Joop, Cees-Jan, Hans, Els, Tineke, Ina en Laurens… Met Kees ben ik nog altijd samen. We willen nu weleens weten waar iedereen is gebleven en ze graag uitnodigen bij ons in Friesland!"

Aanknopingspunten:
* vrienden van een fietsvakantie in 2003 door Umbrië, Italië
* de groep bestond uit zo'n zeventien personen en werd georganiseerd door Cycle Tours Amsterdam
* Dick Roest uit Montfoort is geboren rond 1953
* Ben was violist bij het Radio Filharmonisch Orkest
* Olaf was salsa-leraar
* Wim was jarig in de bewuste vakantie: op 30 juli 2003 werd hij 56 jaar
* Hans werkte in de IT
* Els was managementassistente
* Tineke en Ina waren verpleegkundigen
* Laurens was cv-monteur
* vanuit Cycle Tours ging er twee begeleiders mee: Sebastiaan (kok) en Joop (technische ondersteuning)

button arrow
button arrow
foto: Kees en Joke

Vrienden van Italiaanse fietsvakantie in 2003