Adres Onbekend
KRO-NCRV

Opa Reinier Salomon

foto: Adres Onbekendfoto: Nationaal archief
  1. Nieuwschevron right
  2. Opa Reinier Salomon

"Niemand in de familie wist dit..."

We krijgen een telefoonnummer dat van het eiland Fuerteventura komt, waar Reinier schijnt te wonen. De een verklaart hem dood, terwijl de ander beweert hem diezelfde dag nog levend te hebben gezien. We bellen een ander nummer en het ondenkbare gebeurt; hij hangt aan de lijn vanaf het eiland! “Ik ben dan wel 86, maar ik ben nog springlevend hoor!” Reinier vindt het bijzonder dat hij naast zijn zoons, nu ook een dochter heeft. “Natuurlijk zijn ze van harte welkom hier!”. Benieuwd naar het hele verhaal? Luister dan terug naar de uitzending van zondag 5 mei 2024!

Het verhaal
Het zal je gebeuren, je doet uit nieuwsgierigheid naar je afkomst een DNA-test en dan blijkt zomaar dat je vader een ander moet zijn. Het overkomt Lesley's moeder. "Ze had plotseling geen match met haar nichtje en wél met een onbekende halfbroer. Nu blijkt dus dat mijn opa biologisch gezien helemaal nooit mijn opa is geweest. Hij is al overleden en mijn oma Ria Kuipers ook, dus we kunnen hen niets meer vragen... Niemand in de familie wist dit, we vonden juist altijd dat mijn moeder en haar nichtje zo op elkaar leken. Mijn moeder reageerde natuurlijk vol ongeloof en emoties. Zij heeft zestig jaar lang gedacht dat haar vader haar vader was en dat blijkt nu niet zo te zijn..."

De familie kijkt elkaar nu dus vragend aan, maar gelukkig komt er via de onbekende halfbroer wel een naam naar boven van de man die Lesley's opa moet zijn: Reinier Salomon. "Hij is de enige die nog opheldering kan geven over dit hele verhaal. Heeft hij inderdaad iets gehad met mijn oma? Weet hij van mijn moeders bestaan? Hoe zit het precies? We weten dat Reinier Salomon uit Den Haag komt en daar tenminste tot 1963 gewoond moet hebben. Hij is een voormalig rugbyer en marinier en het verhaal gaat dat hij nu op Fuerteventura zou wonen..."

Aanknopingspunten:
* Reinier Salomon
* hij moet geboren zijn rond 1942-1944
* heeft tot tenminste 1962 in Den Haag gewoond
* had eind 1962 iets met Ria Kuiper uit Den Haag
* Reinier heeft op hoog niveau rugby gespeeld bij de Haagse rugbyclub
* is marinier geweest
* zou nu op Fuerteventura wonen

button arrow
button arrow
foto: Adres onbekend
Opa Reinier Salomon

Opa Reinier Salomon