Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriend Ferry Kuijken

  1. Nieuwschevron right
  2. vriend Ferry Kuijken

We horen van zijn broer Renee dat hij vorig jaar is overleden...

Helaas wordt de vrees van Greet en Ton werkelijkheid... Ferry blijkt in december 2019 te zijn overleden. We horen dit via zijn broer Rene Kuiken in Utrecht: "Ik heb jullie toen willen bellen, Greet, maar jullie nummer werkte niet meer... Ik wist niet dat jullie verhuisd waren!" Greet probeert haar tranen in bedwang te houden, maar het doet haar duidelijk veel: "Ach, Ferry... Wat heb je toch gedaan met je leven... Maar ik wil wel heel graag contact met jou houden nu, hoor Rene!". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Ton krijgt begin jaren 90 een opdracht voor zijn werk in Almelo. Hij woont dan in België en verblijft vanwege zijn lange reistijd in een hotel. Daar ontmoet hij de charmante Ferry Kuiken: “We raakten aan de praat. Ferry was een huis aan het bouwen en verbleef in datzelfde hotel. Toen Ferry’s huis af was, zei hij tegen mij: ‘Kom bij mij wonen, dat is veel gezelliger dan in een hotel!’ Dus zo gezegd, zo gedaan. Ferry kreeg later een vriendin, ging trouwen en mijn project was op een gegeven moment klaar. Maar we bleven contact houden!”

Ton komt weer thuis wonen en het leven gaat door. Dan komen Ton en zijn vrouw Greet erachter dat het niet zo goed gaat met Ferry: “Hij was gescheiden van Betty en was zijn baan verloren. Hij dronk veel en zat in de vernieling… We lieten hem toen overkomen naar Frankrijk, waar wij inmiddels woonden op een oude boerderij. Ik weet nog goed dat we hem van de trein af haalden... Ferry heeft uiteindelijk een half jaar bij ons ingewoond. Hij werd weer zoals we hem hadden leren kennen. Hij is naar Cork in Ierland gegaan en kreeg een nieuwe baan. Wij zijn ook nog naar Cork geweest!”

Het lijkt goed te gaan met Ferry, maar dan krijgen Greet en Ton het bericht dat hij ernstig ziek is: “We hebben sindsdien niks meer van hem gehoord. Het ging op en af met hem en hij werkte nog wel. Ik bel vaak op zijn nummer en dan gaat het wel over, maar niemand neemt op... Zou hij nog wel leven? Maar dan zou zijn telefoon toch niet meer werken? Ik hoop zo dat we hem kunnen vinden. Ik mis hem...”

Aanknopingspunten:
* Ferry Kuiken
* geboren in 1952
* werkte jarenlang voor Credit Lyonais in Almelo
* werkte later voor Apple in Cork, Ierland
* hij heeft een broer: René
* zijn zus heette Patricia
* zijn ouders woonden in Putten
* zijn moeder was van Indische afkomst
* vader was gepensioneerd van het leger
* Ferry is getrouwd geweest met Betty in de jaren 90
* Betty had 2 kinderen: een dochter en een zoon
* Ferry was in 2017 ziek, hij had keelkanker

Greet en Ton zoeken vriend Ferry Kuijken - deel 1

Greet en Ton zoeken vriend Ferry Kuijken - deel 2

Greet en Ton zoeken vriend Ferry Kuijken - deel 3