Adres Onbekend
KRO-NCRV

au-pair Mieke van Niekerk

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. au-pair Mieke van Niekerk

"Ze zou het zo leuk vinden om te horen hoe het met Mieke is!"

Een van Miekes broers zou Dirk van Niekerk heten. Via oude collega's komen we met hem in contact en ja hoor, even later staat Mieke van Niekerk zelf bij ons op de voicemail! "Mevrouw Lacour is 91 en dan is ze op zoek naar mij? Mijn hemel!" Samen overvallen Isabelle en Mieke mevrouw Lacour in Genève. Ze kan haar oren niet geloven: "Mais non, Mieke?! C'est magnifique!" Ze spreken af om snel langs te gaan in Zwitserland om mevrouw Lacour te bezoeken. Beluister het fragment hieronder.

Het verhaal
Isabelle is in de jaren 70 au-pair in Genève bij de familie Lacour, net als Mieke van Niekerk. "Ik stap één keer per jaar in de auto om op bezoek te gaan bij mevrouw Lacour. Zij vroeg mij laatst: 'Ken jij Mieke van Niekerk nog? Weet jij wat er van haar geworden is?' Maar daar kon ik geen antwoord op geven, ik weet ook niet waar ze is..."

Door de vriendschap tussen de ouders van Mieke en Isabelle komen zij allebei terecht bij de familie Lacour: "Ik was in 1973 au-pair en Mieke is daar in 1975 geweest. We waren daar nooit tegelijk maar hebben elkaar wel gekend." Mevrouw Lacour is inmiddels 91 en heel benieuwd naar Mieke: "Ze zou het zo leuk vinden om te horen hoe het met Mieke is! Ze heeft hele goede herinneringen aan haar."

Aanknopingspunten:
* Mieke van Niekerk
* geboren rond 1958
* was au-pair in Genève bij de familie Lacour
* heeft in Hillegom gewoond
* de vader van Mieke is Jan van Niekerk, hij was de burgemeester van Hillegom
* moeder heet Misé van Niekerk-Blomjous
* Mieke heeft mogelijk 3 broers en 1 en zus
* haar zus heet Karien of Carien, zij werkte in de jaren 80 in het Zeehospitum in Den Haag als logopediste of ergotherapeaute

Au-pair Mieke van Niekerk