Adres Onbekend

Nog niet gevonden: Nicky's biologische vader

KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet gevonden: Nicky's biologische vader

"Ik had nooit gedacht dat we al zo ver zouden komen in de zoektocht!"

Via een oplettende luisteraar vinden we de vriendin van Nicky's moeder Adje: Jeanne. Helaas krijgen we haar niet meer te pakken en hebben we dus nog steeds geen naam van Nicky's biologische vader... We hopen dat hij zélf opstaat! Nicky is desondanks verbaasd dat we Jeanne gevonden hebben: "Ik had nooit gedacht dat we al zo ver zouden komen in de zoektocht!". Beluister onderstaande fragmenten om het hele verhaal te horen.

Het verhaal
Nicky is meteen na haar geboorte afgestaan en geadopteerd. Toch is ze al op jonge leeftijd nieuwsgierig naar haar biologische moeder: Adje Eijsink. Deze nieuwsgierigheid is wederzijds en via contact met haar adoptievader ontmoeten ze elkaar: “Ik vond het heel vreemd haar te zien. Maar gelukkig hebben we elkaar uiteindelijk goed leren kennen en veel samen gedeeld.”

Adje overlijdt op 64-jarige leeftijd aan kanker. Toch heeft Nicky nog veel tijd met haar kunnen doorbrengen en ze is ook meer te weten gekomen over haar verleden. Zo hoort ze het hele verhaal over de ontmoeting met haar biologische vader: “Mijn moeder en haar toenmalige vriendin Jeanne zouden samen een lsd-trip uitproberen. Een paar dagen later zou mijn biologische vader - een vriend van Jeanne - de laatste trip op komen halen.” Dit bezoekje zorgt ervoor dat Adje negen maanden later bevalt van Nicky.

Maar Adje kon zich nooit een naam herinneren van de man met wie ze slechts één keer het bed heeft gedeeld: “Hij heette in ieder geval géén Kees!”. Wel weet Nicky dat hij vroeger vermoedelijk op het Van Der Puttlyceum de HBS behaald heeft en in november 1970 moest opkomen voor militaire dienst. Nicky hoopt in deze zoektocht vooral op duidelijkheid: “Ik heb al een adoptievader en hij is de beste! Toch zou ik wel een beetje dat familiegevoel willen voelen, wat ik alleen bij mijn biologische moeder heb gevoeld.”

Aanknopingspunten:
* biologische vader van Nicky
* vermoedelijk geboren rond 1950/1952
* had een (kortstondige) relatie met Adje (Adeheid) Eijsink
* zat vermoedelijk op het Van Der Puttlyceum en heeft daar de HBS behaald
* daarna zou hij zijn gestart aan een technische opleiding maar heeft deze (toen) niet afgerond
* moest in november 1970 opkomen voor militaire dienst
* 16 of 17 november moest hij zich melden in Roermond
* hij woonde indertijd in Eindhoven

Nicky zoekt haar biologische vader Deel 1

Nicky zoekt haar biologische vader Deel 2

Nicky zoekt haar biologische vader Deel 3