Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nicky's biologische vader

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nicky's biologische vader

"Ik had nooit gedacht dat we al zo ver zouden komen in de zoektocht!"

Het is zover: Nicky heeft haar vader ontmoet en zij en haar vader raken maar niet uitgepraat: ‘We waren om 12:00 uur daar en zijn iets na 23:00 uur weggegaan. We gaan elkaar absoluut vaker zien.’

Een dag later zit Nicky bij haar halfzus Lonneke op de bank en heeft Nicky nog meer bij te kletsen!

Tijdens de uitzending
Via een oplettende luisteraar vinden we de vriendin van Nicky's moeder Adje: Jeanne. Helaas krijgen we haar niet meer te pakken en hebben we dus nog steeds geen naam van Nicky's biologische vader... We hopen dat hij zélf opstaat! Nicky is desondanks verbaasd dat we Jeanne gevonden hebben: "Ik had nooit gedacht dat we al zo ver zouden komen in de zoektocht!".

Drie jaar later blijkt Nicky via DNA-databank My Heritage een match te hebben met de familie Reijnders uit Eindhoven. In deze familie zit een Ron Reijnders. Op Valentijnsdag 2023 krijgt Nicky de uitslag: Ron is inderdaad haar biologische vader! Zo heeft hij in plaats van één dochter en een zoon, plotseling twee dochters en een zoon. Ron is blij en verbaasd: ‘Ik ben van mijn sokken geblazen’. Volgende week gaan Nicky en haar man voor het eerst op bezoek bij vader Ron, die al jaren in België woont. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Nicky is meteen na haar geboorte afgestaan en geadopteerd. Toch is ze al op jonge leeftijd nieuwsgierig naar haar biologische moeder: Adje Eijsink. Deze nieuwsgierigheid is wederzijds en via contact met haar adoptievader ontmoeten ze elkaar: “Ik vond het heel vreemd haar te zien. Maar gelukkig hebben we elkaar uiteindelijk goed leren kennen en veel samen gedeeld.”

Adje overlijdt op 64-jarige leeftijd aan kanker. Toch heeft Nicky nog veel tijd met haar kunnen doorbrengen en ze is ook meer te weten gekomen over haar verleden. Zo hoort ze het hele verhaal over de ontmoeting met haar biologische vader: “Mijn moeder en haar toenmalige vriendin Jeanne zouden samen een lsd-trip uitproberen. Een paar dagen later zou mijn biologische vader - een vriend van Jeanne - de laatste trip op komen halen.” Dit bezoekje zorgt ervoor dat Adje negen maanden later bevalt van Nicky.

Maar Adje kon zich nooit een naam herinneren van de man met wie ze slechts één keer het bed heeft gedeeld: “Hij heette in ieder geval géén Kees!”. Wel weet Nicky dat hij vroeger vermoedelijk op het Van Der Puttlyceum de HBS behaald heeft en in november 1970 moest opkomen voor militaire dienst. Nicky hoopt in deze zoektocht vooral op duidelijkheid: “Ik heb al een adoptievader en hij is de beste! Toch zou ik wel een beetje dat familiegevoel willen voelen, wat ik alleen bij mijn biologische moeder heb gevoeld.”

Aanknopingspunten:
* biologische vader van Nicky
* vermoedelijk geboren rond 1950/1952
* had een (kortstondige) relatie met Adje (Adeheid) Eijsink
* zat vermoedelijk op het Van Der Puttlyceum en heeft daar de HBS behaald
* daarna zou hij zijn gestart aan een technische opleiding maar heeft deze (toen) niet afgerond
* moest in november 1970 opkomen voor militaire dienst
* op 16 of 17 november dat jaar moest hij zich melden in Roermond
* hij woonde indertijd in Eindhoven

Nicky zoekt haar biologische vader Deel 1

Nicky zoekt haar biologische vader Deel 2

Nicky zoekt haar biologische vader Deel 3

Nicky zoekt haar biologische vader Deel 4

Nicky zoekt haar biologische vader Deel 5

Nicky ontmoet vader - Nicky in de studio en haar moeder vroeger