Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: jeugdliefde Bep de Joode

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: jeugdliefde Bep de Joode

“Ik kom niet naar Nieuw-Zeeland, maar mailen wil ik wel.”

Deze week wordt weer eens bewezen hoe belangrijk de Zoekbrigade voor ons is. Ze tippen dat er een Bep van Vuuren-De Joode op Schoolbank staat. In de omschrijving staat dat ze zingt bij een koor. Via dit koor krijgen we het telefoonnummer van Bep.

Als we bellen neemt haar man op: “Oh, dat zal Bep heel leuk vinden!” En inderdaad: Bep weet zich Peter nog goed te herinneren. “Ik was toen een jaar of vijftien, maar dat was altijd heel leuk. Dan gingen we kanoën bijvoorbeeld.” Peter nodigt Bep direct uit om naar Nieuw-Zeeland te komen, maar dat gaat haar iets te ver. “Maar via de mail wil ik zeker wel contact!”

Het verhaal
Bep de Joode zat samen met Peter op de MULO in Gorinchem. Ze zijn destijds vier jaar vriendje en vriendinnetje geweest. Toen Peter in militaire dienst ging, gingen ze regelmatig samen uit. “Als Beps vader niet thuis was, ging ik bij haar op visite voordat ik met de trein naar de kazerne moest.” Later is Peter vertrokken naar Utrecht en Bep bleef in Gorinchem. Toen is hij haar kwijtgeraakt

Toch koestert hij dierbare herinneringen aan Bep. “Ze heeft diepe indruk op me gemaakt.” Toen hij onlangs foto’s van haar vond, besloot hij haar na al die jaren terug te willen vinden. Hij is haar namelijk nooit vergeten.