Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: schoolvriend Jelle Harm van der Meulen

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: schoolvriend Jelle Harm van der Meulen

“Ik zie hem anders dan hij zichzelf ziet”

We vinden Jelle Harm in Groningen. Hij komt aan de lijn en Gabe is blij verrast: “Ik moet even een glaasje water pakken, hoor!” Ook Jelle Harm blijkt hele fijne herinneringen aan hun vriendschap te hebben en de twee raken maar niet uitgepraat over hun reizen. Ook ontdekken ze dat ze beiden in het onderwijs zijn beland. Binnenkort gaat Gabe op bezoek bij Jelle Harm in het hoge Noorden.

Het verhaal
Gabe en Jelle Harm leren elkaar op de kweekschool kennen. Tussen de twee ontstaat een hechte vriendschap; zo hecht zelfs dat ze samen voor het eerst zelfstandig­­­ op vakantie gaan. Ze reizen naar Parijs en London en een wereld gaat voor de jongens open. Net als Gabe heeft Jelle Harm een passie om op voortgezet onderwijs les te geven. Gabe geeft inmiddels Engels op een school en vraagt zich nog vaak af hoe het met Jelle Harm gaat: “Hij was mijn enige echte vriend in die tijd. We hadden het zo goed samen.”

Zou Jelle Harm inderdaad in het onderwijs beland zijn? En zou hij ook met zoveel blijdschap terugkijken op de tijd waarin Europa verkend werd?