Adres Onbekend
KRO-NCRV

"Zusje" Gerda Dierdorp

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. "Zusje" Gerda Dierdorp

"Zij voelden echt als ouders voor mij en hun dochter Gerda voelde als een zusje!"

Via neefje Rudy komen we in contact met Gerda's zoon Eddy, die ons uiteindelijk weer zijn moeders telefoonnummer geeft. Als Gerda hoort dat ze gezocht wordt, noemt ze meteen de juiste naam. "Is het Roelf? Dat zou ik helemaal geweldig vinden!" Roelf is blij om Gerda eindelijk te spreken. "Jij was als een zusje voor mij. Ik heb altijd een zusje gemist. Ik hou van jou, I love you!" Benieuwd naar het hele verhaal? Luister dan naar het fragment hieronder!

Het verhaal
Roelf ontmoet Gerda Dierdorp aan het einde van zijn tienerjaren in Hotel Modia, een hotel in Aalsmeer dat eigendom is van Gerda's ouders. Wanneer Roelf hen vraagt of hij daar kan verblijven, wordt hij met open armen ontvangen. "Zij voelden echt als ouders voor mij en hun dochter Gerda voelde als mijn zusje!"

Dit warme nest is fijn voor Roelf, omdat hij zijn ouderlijk huis al vroeg moet verlaten. Zijn moeder komt er alleen voor te staan na de oorlog en een opleiding buitenshuis zou Roelf moeten helpen om zijn gedachten te verzetten. "Meneer en mevrouw Dierdorp vonden het waarschijnlijk sneu voor me dat ik het zo moeilijk had gehad en ze wilden me wat extra aandacht geven. Ze zorgden voor me en namen me op in het gezin als hun eigen zoon."

Uiteindelijk zorgt Roelfs drukke leven als marktkoopman ervoor dat hij de familie Dierdorp uit het oog verliest. "Ik heb het gevoel dat ik die familie in de steek heb gelaten. En dan was Gerda ook nog verliefd op mij! Ik was zo groen als het maar kon en besteedde nog geen aandacht aan meisjes. Tijdens een jeugdsamenkomst in Amsterdam pakte ze me stevig bij de arm. Achteraf besefte ik pas dat ze een oogje op me had."

Roelf krijgt uiteindelijk verkering met een andere vrouw, trouwt met haar en samen krijgen ze ook kinderen. Hoewel hij die periode koestert, gaan hij en z'n ex-vrouw uiteindelijk uit elkaar. En nu gaan zijn gedachten op zijn 83e toch weer terug naar Aalsmeer. "Ik had aan Gerda Dierdorp ook een lieve vrouw kunnen hebben, met geweldige schoonouders bovendien! Als Gerda nog leeft, dan denk ik dat ze het geweldig vindt dat ik haar zoek. Dat denk ik echt 110%!"

Aanknopingspunten
* Gerda Dierdorp
* is vermoedelijk geboren rond 1944
* haar ouders waren de eigenaren van Hotel Modia aan de Geraniumstraat in Aalsmeer rond 1958/1959
* haar vader was makelaar Dierdorp uit Amsterdam
* haar moeder was hoteldirecteur
* ze had nog twee jongere broertjes
* Gerda deed waarschijnlijk de mavo in Aalsmeer
* de familie Dierdorp komt oorspronkelijk uit Amsterdam

"Zusje" Gerda Dierdorp