Adres Onbekend
KRO-NCRV

Ex-verloofde Henny Wiegenraad

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Ex-verloofde Henny Wiegenraad

Tijdens de uitzending
Wij komen in contact met de zoon van Henny Wiegenraad. Hij bevestigd dat wij de juiste Henny hebben gevonden! Er is voor Henny te veel gebeurd en hierom wilt zij niet in contact komen met Ab. Wel gaat zij Ab een brief schrijven over hoe haar leven verder is verlopen. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal

Ab en Henny hadden een gezamenlijke liefde, ze hielden beide heel erg van dansen: 'Op dansschool Molin heb ik Henny leren kennen, wij waren toen zestien of zeventien jaar oud. Ik heb haar toen uitgevraagd om mee te gaan naar Holiday on Ice. Ik werkte namelijk bij Holiday on Ice in de verlichtingstoren. De avond dat wij hierheen gingen, een zaterdagavond, was het uitverkocht. Dus toen heb ik haar meegenomen naar de verlichtingstoren en hebben we daar de show gekeken. Zo is het eigenlijk begonnen.

Wij hebben onder andere samen vakantie gevierd in Ibiza, maar we gingen ook veel weekenden weg met mijn bootje. In de zomer gingen veel naar Kaag en Kaag Eiland en in de winter naar de bioscoop op het Leidseplein.

Ik weet nog dat ze jarig is in juni en ze woonde toen in de Sassenheimstraat. Haar vader heette Theo en hij had een tentenverhuurbedrijf. Verder woonde ze samen met haar moeder, broertje John en drie zussen Ans, Mieke en Elly. Henny zelf werkte bij het Poldertje en later heeft ze ook nog bij mij in de Rai gewerkt. Henny en ik zijn zelfs nog verloofd geweest en hebben een verlovingsfeest gegeven. Ik denk dat zij 21 jaar was toen het uitging.

Het is uitgegaan omdat we op een gegeven moment niet meer bij mekaar konden komen. Er was telkens gedoe met de ouders. Zomers kun je weleens lekker op het terras zitten, maar in de winter wordt het toch een heel ander verhaal. Dan krijg je toch problemen en zo is het een beetje verwatert. Maar het is ook mijn schuld, omdat ik altijd in de winter aan het werk was, decors bouwen.

Ik loop er al heel lang mee. Het is natuurlijk ook door mijn schuld niet zo netjes uitgegaan, daar heb ik toch wel wat moeite mee. Op een gegeven moment ga je toch eens nadenken: Hoe zou het met haar gaan? Wat zou er gebeurd zijn? Leeft ze überhaupt nog? Ik weet het niet.'

Aanknopingspunten:
* Henny Wiegenraad
* Geboren in juni 1957 of 1956
* Ze woonde in de Sassenheimstraat in Amsterdam
* Danste bij dansschool Molin in Amsterdam
* Haar vader heette Theo en had een tentenverhuurbedrijf
* Haar zussen heten Ans, Mieke en Elly
* Had ook een broertje genaamd John
* Werkte bij het Poldertje en de Rai

Ex-verloofde Henny Wiegenraad