Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: familie Zwiesereijn

foto: Els
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: familie Zwiesereijn

We zoeken nog naar familie van moeder Hendrika Zwiesereijn!

We hebben groot nieuws voor Els, want we hebben haar ouders kunnen traceren! Ze blijkt de naam van haar moeder Hendrika Zwiesereijn te hebben gekregen. Zij is geboren is in 1925, komt uit Wageningen en was getrouwd met meneer J.W. van de Weerd. Toch staat in de papieren dat deze meneer Van de Weerd niet Els' vader zou zijn en hij en moeder Hendrika zijn enkele maanden na Els' geboorte ook gescheiden. Dus blijven we nu zoeken naar alle mensen die meer weten over Hendrika Zwiesereijn uit Wageningen, die in januari 1948 een kind heeft gekregen in Leeuwarden. Wie weet meer? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. In de fragmenten hieronder hoor je het hele verhaal van Els.

Het verhaal
In januari 1948 wordt Els als Johanna Zwiesereijn geboren in Leeuwarden en vrijwel meteen te vondeling gelegd. Kort nadat ze in een domineesgezin wordt opgevangen, komt ze bij twee oudere dames terecht in een rusthuis in Driebergen: “Deze dames kenden mijn uiteindelijke pleegoma. Ze zochten een gezin voor mij en mijn ouders hadden net een andere pleegdochter in huis genomen. Mijn oma zei toen tegen die dames dat ze misschien nog wel een kindje in huis wilden nemen. Zo ben ik daar terecht gekomen, bij mijn pleegfamilie Thijs in Amsterdam.”

Els groeit op met haar pleegouders en pleegzusje Steventje: “Zij wist wél wie haar biologische ouders waren en heeft ook contact gehad met haar moeder en een paar broers en zussen. Gek genoeg deed dat me weinig. Ik was gelukkig bij mijn pleegouders. Ik vond dat niet zo’n punt, was er niet mee bezig. Toch heeft mijn zusje altijd geroepen dat ik moest gaan zoeken. Ik heb getwijfeld, maar dacht dat ik het nu toch maar eens moest gaan doen.”

Dus zoeken we nu naar Els' biologische familie Zwiesereijn: “Ik weet dat mijn pleegouders me altijd mijn eigen naam hebben laten houden, ik heb nooit de naam Thijs aangenomen. Dus ik heette altijd Zwiesereijn, al betekent die naam nu nog weinig voor me. Verder heb ik totaal geen informatie over mijn familie, de namen van mijn biologische ouders staan zelfs niet op mijn geboorteakte... Zouden mensen uit Leeuwarden misschien het verhaal kennen over dat ik te vondeling ben gelegd? Of heb ik nog meer familieleden Zwiesereijn die ik kan leren kennen?"

Aanknopingspunten:
* familie Zwiesereijn
* zoekster Els is geboren als Johanna Zwiesereijn in januari 1948 te Leeuwarden
* ze is daar te vondeling gelegd
* ze is via een domineesgezin en een particulier rusthuis in Driebergen bij pleegouders Thijs terechtgekomen in Amsterdam als drie maanden oude baby
* pleegouders heten Jeanne en Herman Thijs Kogeler
* woonden eerst in Amsterdam, later in Leusden
* pleegmoeder Jeanne komt uit Middelburg, pleegvader Herman uit Amersfoort
* er was nog een pleegzusje: Steventje Hardeman
* nu zoeken we dus alle mensen met de naam Zwiesereijn voor meer info over Johanna's ouders, familie en afkomst

Zoekster Els Zwiesereijn

Els zoekt familie Zwiesereijn - deel 1

Els zoekt familie Zwiesereijn - deel 2

Els zoekt familie Zwiesereijn - deel 3

Els zoekt familie Zwiesereijn - deel 4