Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet gevonden: jeugdliefde Cees van Es

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet gevonden: jeugdliefde Cees van Es

Er reageert iemand die Cees heeft gekend, maar ook hij is hem uit het oog verloren...

We vinden Anita's jeugdliefde, Cees van Es, nog niet. Wel hebben we veel kandidaten van ons lijstje kunnen strepen! Beluister de fragmenten hieronder om het hele verhaal te horen. Na de uitzending komt er een goede tip binnen van iemand die Cees ook heeft gekend, maar die is hem helaas ook uit het oog verloren... We blijven dus zoeken naar Cees van Es!

Het verhaal
Vanaf het eerste moment dat Anita haar Cees van Es ziet is het raak: “Hij zat in de vriendengroep van mijn zus en ik vond het meteen zo’n leuke jongen!” Anita en Cees krijgen verkering, maar haar ouders zijn streng. Dat Cees in een jongenstehuis woont, maakt de situatie er niet beter op: “Dat kon niet goed zijn, zeiden mijn ouders. Ze hebben onze verkering erg tegengewerkt.” Waarom hij in dat tehuis zit, daar wordt niet over gesproken: “We waren super verliefd op elkaar. Daar hadden we het niet over. Ik herinner me vooral dat we samen naar Julianatoren gingen. Dat was toen wel echt de ‘place to be’.”

Uiteindelijk strandt de relatie onder druk van Anita’s ouders: “Toen heb ik het maar uitgemaakt. En dat terwijl hij nog wel een cadeau voor me had gekocht, een paar oorbellen. Maar ik heb hem met zijn cadeau op de hoek van de straat laten staan. Perplex waarschijnlijk…” Dat zij de verkering helemaal niet uit wilde maken, heeft ze Cees nooit kunnen uitleggen: “Dat knaagt aan me. Ik ben het nooit vergeten, ook al was ik toen pas vijftien. Nog voel ik het als ik daar zo sta, op die hoek van de straat. Na dat gesprek heb ik hem nooit meer gezien. Erg hè? Ik weet niet meer wat ik zei, maar achteraf voel ik me zo schuldig.”

Anita’s vader zei dat Cees maar eens terug moest komen als zijn dochter achttien was en zelf mocht beslissen. Maar dat moment is nooit gekomen. De laatste keer dat Anita iets van Cees vernomen heeft is al lang geleden: “Mijn zus kwam hem tegen in het ziekenhuis in Apeldoorn. Hij moet toen een jaar of 25 zijn geweest. Zijn vrouw was aan het bevallen toen… Dat is het laatste geweest.”

Aanknopingspunten:
* Cees van Es(s)
* geboren rond 1957
* verbleef in een jongenshuis in Nieuw Veldzicht in Apeldoorn naast de Julianatoren
* het tehuis bestaat niet meer als jongenshuis
* hij was bevriend met Wilma Mulder en Gerda
* Gerda was Cees’ eerste vriendinnetje
* er zat ook nog een andere jongen in de vriendengroep en die woonde ook in het tehuis met Cees
* hij heette vermoedelijk Ad of At
* Cees zou later zijn getrouwd en heeft kinderen gekregen

Anita zoekt jeugdliefde Cees Deel 1

Anita zoekt jeugdliefde Cees Deel 2

Anita zoekt jeugdliefde Cees Deel 3