Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: vrienden Dick en Amanda Valk

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: vrienden Dick en Amanda Valk

“We komen zo snel mogelijk naar Ierland om jullie op te zoeken!”

We hebben al die tijd gezocht op de verkeerde namen! Dick de Valk en Amanda Nibbering vinden we uiteindelijk via familie in Nederland. Ze wonen nog steeds in Ierland, vlakbij Shennon Airport. De bed en breakfast hebben ze niet meer, maar ze hopen Arno snel weer te verwelkomen. Er blijken zelfs nog meer mensen op zoek te zijn naar hen: ook Paul Sminia en Ed de Jong uit Nederland zoeken al jaren naar het stel. “Wij kennen hen ook via ons werk en zijn meerdere keren naar Ierland geweest. We zijn ze volledig uit het oog verloren en dat terwijl we eigenlijk in mei weer naar Ierland willen afreizen.” Dick komt lachend aan de telefoon: “Jullie moeten maar snel met z’n allen hier komen dan!” Ook Arno is blij met deze collectieve hereniging: “Zo kan ik ook mijn verdriet delen. Dat mijn vrouw is overleden, is nog zo vers. Dit is voor mij een opsteker.”

Het verhaal
Arno de Waart (62) leert Dick Valk in de jaren 90 kennen op het werk in Amsterdam. "We hadden het druk zat samen." Arno woont dan met zijn vrouw Wilma in Purmerend, Dick en zijn vriendin/vrouw Amanda in West Graftdijk.

De vriendschap tussen de kinderloze stellen ontstaat als Dick en Amanda rond 1996 naar Ierland vertrekken. Dick en Amanda openen daar een Bed & Breakfast. Ze houden contact en Arno en zijn vrouw zijn vijf jaar geleden voor het laatst langs geweest in Ierland. Door de crisis moeten Dick en Amanda helaas hun B&B verkopen. Waar ze naartoe gaan, weet Arno niet.

In november 2016 overlijdt Arno's vrouw na maanden intensieve zorg. Wanneer hij Dick en Amanda dit verdrietige nieuws wil vertellen, komt hij erachter dat hun telefoonnummer niet meer werkt. Sindsdien heeft hij ze niet meer kunnen bereiken.