Adres Onbekend
KRO-NCRV

Beste vriendin Inge de Munnick

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Beste vriendin Inge de Munnick

"We waren echt beste vriendinnen!"

Tijdens de uitzending
We roepen op voor Inge de Munnick! Een nicht van haar heeft de oproep gehoord en Inge ingeseind. Inge mailt gelijk terug dat alles klopt en weet gelijk wie er naar haar opzoek is... Ze verrast Beja aan de telefoon: "Ik heb jou ook gezocht!" Beluister het fragment hieronder.

Het verhaal
Beja deelt in haar jeugd veel met Inge de Munnick: "We waren echt beste vriendinnen. Ze ging met ons mee op vakantie, mee naar verjaardagen, heel erg gezellig!" Inge woont een straat achter Beja in Amsterdam. "We gingen samen naar school en waren gek van de Beatles, daar luisterden we altijd naar."

Het gezin De Munnick verhuist na de lagere schoolperiode naar Slotermeer: "Daar ben ik nog een aantal keer blijven slapen, maar toen ik ben ik haar snel uit het oog verloren. Ik vraag me af: Heb ik iets fout gedaan? Ik wil heel graag herinneringen aan die tijd ophalen. Wat is er met haar gebeurd?"

Aanknopingspunten:
* Inge de Munnick
* Inge is geboren in 1947, vermoedelijk in Amsterdam
* vanaf 1953 tot eind jaren 50 woonde ze samen met haar ouders en haar oudere broer Hans aan de Adolf van Nassaustraat in Amsterdam
* haar vader werkte bij de afdeling 'automatisering' van Delta Lloyd in Amsterdam
* na 1960 is het gezin verhuisd naar Amsterdam Slotermeer
* Inge de Munnick ging naar de Herman Gorterschool in de Karel Doormanstraat in Amsterdam
* ze had lang, zwart haar en kon goed leren

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Inge de Munnik