Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Bep van Mil

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Bep van Mil

"Ik had al door dat Nettie een oogje op jou had..."

We vinden Bep van Mil, maar... het is niet de Bep van Mil die wij zoeken. Het blijkt wel haar tante te zijn en dus kan ze ons in contact brengen met Hans' Bep. Zij reageert sympathiek: "Excuses aanvaard, hoor Hans! Ik heb het heel anders ervaren. En ik had allang door dat Nettie, met wie jij getrouwd bent, een oogje op jou had..." Het hele gesprek hoor je in de fragmenten hieronder.

Het verhaal
Het is 1967 als Hans zijn eerste vriendinnetje krijgt: de knappe Bep van Mil. Ze ontmoeten elkaar op dansschool Wesseling in Delft: “Iedereen moest destijds van zijn ouders op dansles! Elke zondagavond gingen we daar dan naartoe. Een foxtrot leren! In de zaal zaten de jongens aan de ene kant van het bankje en de meisjes aan de andere. Ik weet nog dat de dansschoolhouder zei dat de meisjes de jongens mochten vragen. Bep kwam toen naar mij. Dat gebeurde steeds vaker en op een gegeven moment wilde ik alleen nog maar met Bep dansen!”

Het samen dansen groeit uiteindelijk tot een verkering: “Ik had wel die vlindertjes toen! Bep was een heel knap meisje. Ze droeg vaak twee staartjes. Ik bracht haar op zondag altijd thuis, maar we kwamen ook bij elkaar over de vloer. Mijn moeder vond Bep heel leuk! Ik weet nog dat ik met kerst om zeven uur ’s ochtends naar de kerk in Nootdorp ging. Toen vroegen ze thuis: ‘Ga je Bep ook halen?’ Maar Bep woonde helemaal in Maasland, zo’n 20 kilometer verder! Dus daar zat ik dan om half zes op de brommer. Het vroor een graad of vijftien... Maar het was nooit te koud in die tijd. Dat had je ervoor over!”

Hans lijkt voor Bep door weer en wind te gaan, maar toch zet hij plots een punt achter de relatie: “We hebben bijna een jaar iets gehad, maar toen kreeg ik het op mijn heupen. Ik was nog te onstuimig om echt vast verkering te hebben. Ze vroeg of ik op zondagavond naar haar toe kwam, maar daar had ik niet veel te doen. Ik wilde met vrienden naar de kroeg! Ik heb het toen op een lompe manier uitgemaakt. Ik dacht eigenlijk ook niet dat het meteen ‘definitief’ zou zijn. Je bent jong en denkt dat het wel goed zal komen. Maar als je haar nooit meer ziet, dan komt het niet goed... Je eerste vriendinnetje vergeet je nooit. Bep is altijd in mijn gedachten gebleven. Ik zou haar graag mijn excuses willen aanbieden!”

Aanknopingspunten:
* Bep van Mil (meisjesnaam)
* geboren rond 1952
* ze woonde bij haar ouders op de Westgaag in Maasland
* het gezin bestond uit ongeveer tien kinderen, waarvan Bep waarschijnlijk het enige meisje was
* haar vader had een tuinbedrijf aan huis (Westgaag)
* bij dat huis zat een kas
* mogelijk woont Bep nu in Delft
* waarschijnlijk is Bep getrouwd
* waarschijnlijk zat Bep vroeger in Maasland op school
* Bep ging in 1968 naar dansschool: Wesseling in Delft aan de Houttuinen
* ze droeg geen make-up, had bruin haar en droeg twee staartjes

Hans zoekt eerste liefde Bep van Mil